Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A2 Lift 1.4TDi ATL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Daj spokoj, tyle to mi B6 pali w mieszanym :P teraz polo z 1.9 ponizej 6 bez problemu... Mi srednio wychodzilo 5.8 z 1.4...

Moze logi trzeba zrobic ? Moze cos niedomaga ? Ja termostaty zawsze biore z behra ;) to jest to samo co ori.

W zime ciezko go zagrzac bylo, ale tak jak teraz to nie powinno być problemu Norbert. Zrób test, pojezdzij troche, zatrzymaj sie i sprawdz waz wychodzacy z termostatu, ma byc zimny, jesli na zegarach nie ma 90... 

Pocieszę Cię, że w rzeczywistości licznikowe 90 to 75-78 stopni :P

Czujnik powinien przeklamywac 2-3 stopnie max, wiecej to juz wymiana, i najlepiej sprawdzic jeszcze rano po nocy...

I popraw tytuł, nie ALT tylko ATL :P

Opublikowano

Cos duzo Ci pali bo moj ATL w mieszanym cyklu (trasa Olkusz-Krakow we dwie osoby) na kolach 185/50/16 pali 4.6-4.8l... i to po chipie na 115 kunia!

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, kamil-vag napisał:

Daj spokoj, tyle to mi B6 pali w mieszanym :P teraz polo z 1.9 ponizej 6 bez problemu... Mi srednio wychodzilo 5.8 z 1.4...

Moze logi trzeba zrobic ? Moze cos niedomaga ? Ja termostaty zawsze biore z behra ;) to jest to samo co ori.

W zime ciezko go zagrzac bylo, ale tak jak teraz to nie powinno być problemu Norbert. Zrób test, pojezdzij troche, zatrzymaj sie i sprawdz waz wychodzacy z termostatu, ma byc zimny, jesli na zegarach nie ma 90... 

Pocieszę Cię, że w rzeczywistości licznikowe 90 to 75-78 stopni :P

Czujnik powinien przeklamywac 2-3 stopnie max, wiecej to juz wymiana, i najlepiej sprawdzic jeszcze rano po nocy...

I popraw tytuł, nie ALT tylko ATL :P

Spoko tylko nie miał lekko przez te 100km :decayed:  

Sprawdziłem vagiem wskazania na silniku i w liczniku....   Jest 7 * różnicy po między nimi. Na silniku pokazuje 86-88 po kilku kilosach. Wąż idący od termo w dół jest zimny ale przy lączniku silnik- wąż czuć ciepło. Wąż  idący do nagrzewnicy i chłodnicy pali ;) jutro jeszcze sprawdzę jak bede leciał do pracy :hi: 

4 minuty temu, trepek napisał:

Cos duzo Ci pali bo moj ATL w mieszanym cyklu (trasa Olkusz-Krakow we dwie osoby) na kolach 185/50/16 pali 4.6-4.8l... i to po chipie na 115 kunia!

Zrobię jesscze raz pomiar przy dystrybutorze :) a kąt synchor ma być pomiędzy -3/+3 ? Może pompki nie ogarniąją... no nic zrobię logi :) 

Opublikowano

Kat synchronizacji zblizony do 0. Zobacz na stan pompek i napisz mi jakie masz BIPy bo u mnie sa strasznie na minusie... jakby mu paliwa brakowalo co dziwne, bo seria wyplula u mnie 94 kunie.

Opublikowano
  • Autor
53 minuty temu, trepek napisał:

Kat synchronizacji zblizony do 0. Zobacz na stan pompek i napisz mi jakie masz BIPy bo u mnie sa strasznie na minusie... jakby mu paliwa brakowalo co dziwne, bo seria wyplula u mnie 94 kunie.

Byłem sprawdzić ;)  Kąt synchro mam na 0 więc jest niby ok... Bipy mam -50/-66/-54... chyba trzeba zmienić uszczelniacze na pompkach za jakiś czas bo korekty są na postoju nawet -1,05 na pierwszym/ +0,32 na drugim / +0,88 na trzecim ? 

Opublikowano

BIPy jak u mnie, tylko korekty mam nieco lepsze.

A jak wciśniesz sprzęgło to zmieniają Ci się korekcje?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 12.10.2018 o 07:57, trepek napisał:

BIPy jak u mnie, tylko korekty mam nieco lepsze.

A jak wciśniesz sprzęgło to zmieniają Ci się korekcje?

No na zimnym to dramat mogłem nie sprawdzać i żył bym spokojnie ?? na każdym po wyżej 1.5 a czasem i nawet miałem 2.99 ? o co kaman ? Na wciśniętym jest git. Na ciepłym w ogóle wsio się nastawia do max 0,55/-0,55 

no i jeszcze raz zrobiłem test spalania bez ganiania go. Oto taki wynik na dystrybutorze w cyklu mieszanym 2AEFCF1D-3393-4172-8EB8-A779198908B7.jpeg

Opublikowano

Pewnie oringi do wymiany :P do tego podmienic najwiekszy minus z plusem miejscami ;)

Czyli 4,7 na 100 ? 

Opublikowano
  • Autor
20 minut temu, kamil-vag napisał:

Pewnie oringi do wymiany :P do tego podmienic najwiekszy minus z plusem miejscami ;)

Czyli 4,7 na 100 ? 

No to za jakiś czas będzie trzeba zrobić... 

tak spalanie ze 101,2 km dokładnie ?

Opublikowano

Dam Ci radę odnośnie 1.4 TDI - jeśli coś zaczyna źle w nim działać, jakieś dziwne dźwięki czy coś, podkręć głośniej radio ?

Opublikowano
19 godzin temu, trepek napisał:

Dam Ci radę odnośnie 1.4 TDI - jeśli coś zaczyna źle w nim działać, jakieś dziwne dźwięki czy coś, podkręć głośniej radio ?

?

Opublikowano
  • Autor

Akcji ciąg dalszy... ciekawe czego brakuje na ostatnim zdjęciu ? graty zamówione i mam nadzieje, ze rozwiąże to problem z biegami ?

F247E635-38E1-4BEA-882D-31C1A44F3CD4.jpeg

D36D3732-9C4F-441C-85BB-4A66C140BF8B.jpeg

20529384-EA3C-4A0D-92EC-275FA39566E6.jpeg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Raczej już ja tego nie zrobie. Auto sprzedane do Gostka co będzie używał go jako mini dostawczaka ? wcześniej miał 1.4 tdi 75 i był zadowolony a szukał teraz 1.4 tdi 90. Skrzynie ogarnąłem i poszła ponad 600km dalej ? 

Jak coś to można zamknąć temat :) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.