Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Plastiki podsufitki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć zakupiłem czarny zestaw podsufitka + wszystkie słupki itd do audiczki.  Podsufitki prać nie muszę ale słupki dookoła muszę bo są brudne. Nie mam odkurzacza piorącego jak i czym wyprać to ? to jest materiał naklejony na plastik i obawiam się aby się nie odkleił. Jak możecie napiszcie jak to dobrze zrobić i czym będę wdzięczny. Dzięki Pozdrawiam. 

Opublikowano

Odkurzacz nic tu nie pomoże bo niby jak? Opryskac jakimś apc nawet jak nie masz to może być i szampon samochodowy,  jak coś mocniejszego to poszorowac i powycierac mikrofibra może być wilgotną a potem sucha. 

Opublikowano
  • Autor

Oki dzięki za info. Doprałem trochę wodą z mydłem ale to nie do końca pomogło. Myślałem że może kupić jakiś dobry środek do prania tylko jaki jest godny polecenia ? Czy on nie będzie lepszy od jakiegoś APC ? 

Opublikowano

APC np ABDL będzie lepsze. A co właściwie za plamy tam są?

Opublikowano

Apc pro od adbl . Jak mocny smar tam siedzi  to delikatnie potraktować go tar remover. Wszystko na szmatce wilgotnej z ciepła woda :) 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Robisz roztwór z APC ewentualnie LCK Attack i czyścisz fibrą, elementy plastikowe mozesz cisnac miekka szczoteczka. Wszystko bedzie jak nowe, u siebie w poprzednim aucie robiłem ten sam zabieg bo sufit i slupki byly w oplakanym stanie.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Mówicie żeby zrobić roztwór APC, maczać fibrę i czyśćić? Nie odklei się materiał po namoczeniu i wyschnięciu?

IMG_20190819_190737.jpg

Opublikowano

Nie, no chyba ze juz jest odklejony. 

Opublikowano

Najlepiej spróbuj ADBL Bonnet. To dedykowany środek do bonetowania podsufitki. Ja używam go do czyszczenia podsufitki w autach grupy VAG czy BMW już dość długo i nigdy mi się nie odkleiła. Doczyszczanie też na dobrym poziomie i cena wcale nie odstrasza, więc polecam. :)

Ale tak jak koledzy pisali możesz też atakować roztworem APC (byleby nie za silnym ;)

Opublikowano
4 godziny temu, ZerOFXP napisał:

Nie, no chyba ze juz jest odklejony. 

Jeszcze nie i wolałbym aby tak pozostało ?

Podsufitkę robiłem na nowo, więc mam wszystko wyjęte i chcę od razu wyczyścić.

Spróbuję tym ADBL Bonnet jak kolega wyżej napisał.

Dzięki

Opublikowano
30 minut temu, krzysiek_f napisał:

Spróbuję tym ADBL Bonnet jak kolega wyżej napisał.

Jeśli robisz to pierwszy raz i nie masz pojęcia jak się obchodzić z tym produktem i fibrą aby nie przemoczyć materiału,  to wpisz w YT hasło: "Czyszczenie podsufitki samochodowej mxnowicki" - to bardzo dobry poradnik, wszystko jest tam jasno i klarownie wytłumaczone. ;) 

Opublikowano

Tak jak piszesz, będę to robił po raz pierwszy. Chciałem zlecić to profesjonalistom ale dla 2 osłon słupka nie chcą się rozdrabniać i wolą wziąć całe auto.

Opublikowano
2 godziny temu, krzysiek_f napisał:

Tak jak piszesz, będę to robił po raz pierwszy. Chciałem zlecić to profesjonalistom ale dla 2 osłon słupka nie chcą się rozdrabniać i wolą wziąć całe auto.

Nie ma się czego bać, jak obejrzysz uważnie filmik, który Ci wysłałem to z pewnością dasz sobie radę. ;)