Ampersand Opublikowano 1 Września 2018 Opublikowano 1 Września 2018 Dotknął mnie problem jednego z czujników parkowania z przodu, który to się chyba zepsuł skoro nieustannie sygnalizuje zbliżenie. W związku z tym, że koszt w serwisie to ok 500 zł z malowaniem chciałbym zasięgnąć Waszej wiedzy. Jeśli ktoś z Was miał podobny problem proszę o info czy są zamienniki i jak się sprawują. Ewentualnie czy wymiana to grubsza sprawa. Widzę na aukcjach czujniki za ok. 30 zł i trochę mnie ta cena dziwi.
wrclaguna Opublikowano 1 Września 2018 Opublikowano 1 Września 2018 czasem wystarczy ze jakis paproch wejdzie w uszczelke czujnika i tak sie dzieje
Ampersand Opublikowano 1 Września 2018 Autor Opublikowano 1 Września 2018 Dzięki za podpowiedź. Sprawdzę to. Przepraszam za lamerskie pytanie ale czy ta uszczelka jest zdejmowana z zewnątrz zderzaka (obwódka czujnika?)?
wrclaguna Opublikowano 1 Września 2018 Opublikowano 1 Września 2018 uszczelnienie jest razem z czujnikiem Trzeba wyjąc go od wewnatrz zderzaka Podepnij kompa i sprawdz działanie czujników przednich 1
Ampersand Opublikowano 4 Września 2018 Autor Opublikowano 4 Września 2018 Okazuje się, że źle popatrzyłem bo to jest czujnik w atrapie wiec łatwo wychodzi. Brudu nie widać więc pewnie uszkodzony. Sprawdzę na komp. jak będę miał gdzie. Czy posiada ktoś nr oryginału i zamiennika takiego czujnika?
czaki22 Opublikowano 30 Września 2018 Opublikowano 30 Września 2018 nie kupuj zamiennikow, uzywany oryginalny czujnik tylko
Ampersand Opublikowano 30 Września 2018 Autor Opublikowano 30 Września 2018 Nie kupiłem. Przeszlifowałem i pomalowałem i działa. To był czujnik w atrapie a nie w zderzaku. :)
Rekomendowane odpowiedzi