audi b8 cdh Opublikowano 16 Września 2018 Opublikowano 16 Września 2018 Witam Niedawno zakupiłem Audi A4 z silnikiem 1.8 tfsi cdh i zaczął mi podszarpywać przy przyśpieszaniu ,wymieniłem świece i cewki ale pomogło tylko trochę. W serwisie stwierdzili że dolot jest do czyszczenia,czy to może być przyczyna i czy znacie kogoś w Białymstoku co to dobrze robi bo w serwisie chcieli głowice ściągać a czytałem że da się to zrobić bez demontażu głowicy
kixi4 Opublikowano 16 Września 2018 Opublikowano 16 Września 2018 Jest to mozliwe, mialem kilka przypadkow podobnych. Rowniez zawsze sciagam glowice, przy okazji zawsze mozna ja odnowic, sprawdzic stan zaworow, przylgni, uszczelnic od nowa, uszczelniacze nowe wrzucic itp przy okazji mozna sprawdzic stan rozrzadu itp
audi b8 cdh Opublikowano 19 Września 2018 Autor Opublikowano 19 Września 2018 Tak ale zawsze to wyższe koszty,dostałem namiar od znajomego z serwisu volkswagena że jest jakaś firma Moto-Mar na dziesięcinach i wykonują tą usługę,w piątek wezmę urlop i podjadę do nich to dam znac
audi b8 cdh Opublikowano 11 Października 2018 Autor Opublikowano 11 Października 2018 Sorki że długo się nie odzywałem ale byłem w delegacji.Problem rozwiązany.Byłem w tym warsztacie i pan Marcin ma tfsi opanowane do perfekcji.Wyczyścili mi dolot bez demontażu głowicy jakimś specjalnym urządzeniem metodą piaskowania,pokazali zdjęcia przed i po (robi wrażenie).Teraz nic się nie dzieje a samochód zrobił się dużo żywszy i mam wrażenie że mniej pali ale jeszcze to sprawdzę ,to podobno była wina że dostawał za mało powietrza.Wyszło dużo taniej niż ściągnięcie głowicy.Auto zostawiłem na dwa dni i temat załatwiony.Teraz jeszcze muszę wymienić rozrząd bo podobno przeskakują ale już wiem gdzie to zrobię.Dzięki wielkie za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi