mateusz73 Opublikowano 20 Września 2018 Opublikowano 20 Września 2018 Witam, od kupna samochodu mam problem z immobilizerem. Ta ikonka z samochodem i kluczykiem musi zniknąć i nie może się zapalić wtedy da się samochód uruchomić jednak jeżeli ona zgaśnie i znowu się zapali to nie da się odpalić i trzeba wyłączać i włączać samochód i za którymś razem ruszy. Natrafiłem na taki filmik I pomyślałem że może to by coś naprawiło chociaż na chwile. Ewentualnie co można zrobić żeby to naprawić ? Dostałem już parę odpowiedzi też że trzeba by wymieniać kluczyki, stacyjkę, z czytać pin kod i na nowo wtedy zaprogramować ale to są duże koszty. Czy wymiana cefki by coś pomogła ? bo też takie miałem odpowiedzi. Czy mógł by ktoś się wypowiedzieć co można by było zrobić z tym problemem.
Fazii Opublikowano 20 Września 2018 Opublikowano 20 Września 2018 Wyczyścić i siknij kontaktolem kostkę pętli immo
Pablo1809 Opublikowano 21 Września 2018 Opublikowano 21 Września 2018 W moim przypadku pomagało podpięcie pod kompa i kasowanie błędu. Na co najmniej poł roku miałem spokój z immo.
mateusz73 Opublikowano 22 Września 2018 Autor Opublikowano 22 Września 2018 No właśnie skasowaliśmy błąd od immobilizera to przez chwile odpalał normalnie nie było problemu ale cały czas jest ten błąd
mateusz73 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Witam ponownie, natrafiłem na takie coś Źródła elektrody: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3244415.html Ponieważ cały czas jest problem z tym immo, i czy to co jest wyżej na zdjęciu dało by wogóle jakiś rezultat czy jednak mogło by coś uszkodzić gdybym to wykonał ?
mateusz73 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Moduł IMMO A tu w silniku: Wiem że tam jest problem z tym sygnałem w kluczyku czy coś takiego. Ale ewentualnie czy jak kupie vag commander czy jakoś tak to czy tym wyłączę bez problemu immo?
Fazii Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Raczej wystarczy wyczyścić kostkę od pętli immo pod plastikiem przy stacyjce lub polutować na stałe Standardowy problem w przedliftach
Rekomendowane odpowiedzi