Adi7919 Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 Witam Jestem posiadaczem audi a4 b5 1.9 tdi AHH z 2000 roku. Ostatnio mam problem z odpalaniem samochodu. Po spadku temperatury do okolic 10 C samochód odpala dopiero po kilku sekundach i przy okazji z rury puszcza biała chmurę. Sytuacja ustaje gdy odepne czujnik temperatury płynu wtedy samochód odpala na strzał. Czujnik wymieniłem na nowy ori audi ale to nie pomogło, dodatkowo założyłem pompkę z zaworkiem zwrotnym aby wykluczyć możliwość cofania się paliwa lecz nie dało to żadnych efektów Ma ktoś może jakieś wskazówki w czym może tkwić problem? Pozdrawiam
Arek8888 Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 Po odpięciu czujnika temperatury świece żarowe po włączeniu zapłonu grzeją na maksa (długo). Proponuję na początek wymienić świece żarowe bo mogą już słabo grzać.
Adi7919 Opublikowano 25 Września 2018 Autor Opublikowano 25 Września 2018 W tym problem ze świece przy temperaturze około 10 C nie są włączane na podpiętym czujniku więc to chyba nie to
Rekomendowane odpowiedzi