Walter White Opublikowano 27 Września 2018 Opublikowano 27 Września 2018 Witajcie Panie/Panowie mam pytanie,gdyż w najbliższym czasie chciałbym zmienić swoje nieco wysłużone Audi na inne Audi:) Pacjent A4 b5 1.8 quattro 99 rok produkcji,chciałbym w nim wymienić serducho na 1.8t Czy nie są to prawie identyczne jednostki,i co poza silnikiem,wiązką,kompem będę potrzebował do tej operacji? Czy np.1,8t [Bex]kpl silnik podejdzie? Proszę wybaczyć off topa jednak nigdzie nie mogę znaleźć info nt.tej konkretnej operacji... Pozdrawiam
jacek70 Opublikowano 27 Września 2018 Opublikowano 27 Września 2018 Masz b5 a silnik bex jest z b6 - nie podejdzie . 1.8t do b5 to AEB,APU,ANB,AWT. 150 ps. Który możesz oczywiście podkręcić ,ale to inna piłka. Oczywiście jeszcze komp i wiązka.
mirek31071977 Opublikowano 27 Września 2018 Opublikowano 27 Września 2018 Nie masz co z kasą robić?Sprzedaj B5 i dołóż to,co potrzebujesz na swapa i ci wyjdzie 1,8T w budzie B6.Silnik używany to wiesz,co kupisz?
Walter White Opublikowano 19 Października 2018 Autor Opublikowano 19 Października 2018 #Mirek31071977 sytuacja jest taka,ze nie chce miec b6 tylko b5.A okazyjnie moge kupic b5 w quattro 1,8 w super stanie i chcialbym mu poprostu dodac troche kunia Odnosnie silnika,to wiadomo,ze przy swapie poglaskal bym go w niewralgicznych miejscach-rozrzad,uszczelniania,napinacz wraz z lancuszkiem etc..Wtedy wiem co mam Powedzcie jeszcze jaka jest roznica miedzy np APU a BEX poza tym,ze ten drugi mlodszy,na innym sterowniku i elektrycznym napinaczu walkow? Dzieki za odp Pany Pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi