Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Ślizga się pasek wspomagania i ciężko działa wspomaganie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy pomóżcie w moim aucie B7 dość ciężko kreci sie kółkiem ciężej jak w a4 B5 czy nawet w Astrze pozatem pojechałem do mechanika w holandi bo tutaj mieszkam i wymienili mi pasek i napinacz wspomagania, gdyż zaczęło piszczec i drgac przy skrecaniu na wolnych obrotach .. no i po trasie do polski i z powrotem te objawy wróciły pojechałem z reklamacja i wydaje mi sie ze wymienili za drugim razem tylko pasek czy moze byc to wina napinacza .pompa chodzi cicho i nie ma wycieków. no i dlaczego ciężkawo chodzi wspomaganie

Opublikowano

no a płyn... też nie miałem wycieków (skoda fabia) a musiałem 0,3 litra dolać i jak ręką odjął...

Opublikowano
  • Autor

javascript:void(0);płyn jest ok nic nie musze dolewac

Opublikowano

Ja w sobotę będę wymieniać napinacz z rolką bo bo mi strasznie pasek piszczy przy skręcaniu. Pasek chyba też wymienia dla świtego spokoju.

Faktycznie wspomaganie mogło by trochę lżej chodzić, a płynu mam 2cm ponad stan...

Opublikowano

Jak wymieniłeś napinacz i pasek to kolej chyba na pompe .

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

piszczała sprężyna z napinacza, wystarczy nasmarować i nadaje się do użytku ;) a roboty było na 7h :confused4: Pompa jest dobra a pozatym 10tys km temu robiłem cały rozrząd. [br]Dopisany: 02 Marzec 2009, 14:58_________________________________________________Panowie ktoś znalazł przyczynę "piszczenia" układu kierowniczego podczas skręcania ?? Wymieniłem napinacz + pasek i dalej piszczy jak cholera jak skręcam mocniej przy wolnym ruszaniu.

Opublikowano

Ja musiałem u siebie wymienić sprzęgiełko alternatora tzn.rolkę. Sprzęgiełko na wykończeniu stawia opór i niestety pasek dostaje po dupci i piszczy. Wymień ponieważ potrafi się rozsypać podczas jazdy i wtedy będzie pipa :no: :no: :no::hi:

Opublikowano

były przypadki że pasek podczas wystrzału rozwalił obudowę rozrządu i wkręcił się w pasek rozrządu powodując... wiadomo co :gwizdanie:

Opublikowano

Ja musiałem u siebie wymienić sprzęgiełko alternatora tzn.rolkę. Sprzęgiełko na wykończeniu stawia opór i niestety pasek dostaje po dupci i piszczy. Wymień ponieważ potrafi się rozsypać podczas jazdy i wtedy będzie pipa :no: :no: :no::hi:

Ja wymieniłem napinacz wraz z rolką i pasek micro z alternatora i dalej piszczy jak locha :confused4:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie piszczalo i wymieniłem rolkę na alternatorze i jak ręka doją przestało przed napinacz latał teraz stoi w miejscu. Ale mam jeszcze pytanie do użytkowników b7. Czy na postoju jak kreci sie kierownica są u was delikatne drgania od czuwalne na kierownicy i cichutkie bziuczenie?

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

ja na postoju czuję drgania na kole kierownicy... buczenie lekkie też... ale nie mam B7 :wink4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

zrobione :polew: wymieniłem napinacz pasek iiiiiii po raz pierwszy cos tam przy alternatorze o sprzegełko i jest teraz ok