Opublikowano 22 Lutego 200917 l Witajcie Mój problem wyglada następująco Około 5 stycznia zamontowałem dla klienta w silniku AFN nowy zestaw sachsa (dwomas,tarcza,docisk,łożysko) po tej operacji klient stwierdził ze skrzynia jest głośniejsza.Po głębszej ekspertyziestwierdzilismy ze to mechanizm różnicowy skrzyni biegów chalasuje i wcale mnie to nie zdziwiło gdyż gość jest katem a autko ma przejechane około 250 tysięcy mil.Problem zacza sie dwa tygodnie temu gdy auto wróciło do mnie do warsztatu ,okazalo sie ze sprzęgło ciągnie i jest problem ze zmiana biegów.Wyjelem skrzynie by zbadać docisk i tarcze,wszystko wyglada ok.Postanowiłem wiec wymienić pompę sprzęgła oraz siłownik .Problem znikł na około 100 kilometrów i znów wrócił,nadmienię ze przed wymiana pompy i siłownika probowałem odpowietrzać kilka razy i było wciąż to samo.Na chwile obecna nie mam juz co wymieniać gdyż wszystko jest nowe oprócz przewodu stalowo gumowego który sprawdzaliśmy na szczelność i ciśnienie. Rozmawiałem z przedstawicielem firmy Sachs który to probował mnie ułagodzić słodkim pierdzeniem ze to wina silnika ponieważ ma duży przebieg i wibruje w skutek czego sprzęgło moze sie zapowietrzać .Stare sprzęgło wymieniliśmy dlatego ze dwomas był głośny i brało dość wysoko,nie było innych problemów.Probowałem zasięgnąć porady w innych warsztatach ,stacjach aso i firmach specjalizujących sie w sprzęgłach i klops każdy rozkłada ręce Pozdrawiam * używaj proszę - zgodnie z regulaminem forum - technicznego nazewnictwa [Musashi]
Opublikowano 22 Lutego 200917 l Miałem podobny problem w innym aucie i pomogła wymiana łapki wyciskającej łożysko oporowe bo stara się wygięła i nie dociskała do końca.Można też przełużyć lub dopasować troszkę dłuższy bolec wychodzący z wysprzęglika żeby głebiej wyciskał sprzęgło.Jednak wszystko powinno działac raczej bez takich patentów.
Opublikowano 23 Lutego 200917 l Jak masz taką możliwość to porównaj z innego auta długość tego bolca,(pręta)który wychodzi z wysprzęglika.Może jest krótszy, wytarty i do końca nie wyciska.Obejrzyj dokładnie łape która wyciska łożysko czy nie jest gdzieś popękana.
Opublikowano 23 Lutego 200917 l Autor Popychacz (pret) jest nowy ,lapa tez jest ok .dzwonilem dzis do sachs germany i nic czeski film mieli juz ten problem i go nie rozwiazali ,sa w toku poszukiwan . mielismy juz kiedys podobny problem z subaru impreza sti ale to tylko dlatego ze sprzeglo bylo fabryczne a auto mialo 400 bhp + i pod wplywem temperatury tarcza sie rozwarstwiala ale w tym przypadku wszystko jest nowe a auto podkrecilismy tylko na okolo 150 bhp Widze ze wielu uzytkownikow audi jest w angli zapraszamy na remaping ,dysponujemy jednymi z najnowszych urzadzen do chip tuningu
Opublikowano 25 Lutego 200917 l Nie wysprzęgla wystarczająco aby całkowicie rozłączyć silnki od skrzyni. kolega Cebulacbr pisze, że jest problem ze zmianą biegów (efekt półsprzęgła).
Opublikowano 25 Lutego 200917 l Nie wysprzęgla wystarczająco aby całkowicie rozłączyć silnki od skrzyni. kolega Cebulacbr pisze, że jest problem ze zmianą biegów (efekt półsprzęgła). bede sie czepial, ale prosilbym o precyzyjne wypowiadanie sie, ciagnac sie mogą gluty z nosa
Opublikowano 25 Lutego 200917 l Nie wysprzęgla wystarczająco aby całkowicie rozłączyć silnki od skrzyni. kolega Cebulacbr pisze, że jest problem ze zmianą biegów (efekt półsprzęgła). bede sie czepial, ale prosilbym o precyzyjne wypowiadanie sie, ciagnac sie mogą gluty z nosa Nie wiem o co Ci chodzi z tym czepianiem sie. Jeżeli znasz działanie sprzęgła to powinienneś to rozumieć. Jeżeli nie rozumiesz to podczas ruszania z miejsca w czasie puszczania sprzęgła gdy auto zaczyna ciągnąć spróbuj zmienić bieg na inny.
Opublikowano 26 Lutego 200917 l bede sie czepial, ale prosilbym o precyzyjne wypowiadanie sie, ciagnac sie mogą gluty z nosa :kwasny Przypuszczam, ze koledze chodziło o to, iż po włączeniu biegu przy wciśniętym sprzęgle samochód zaczyna jechać co przy prawidłowo działającym sprzęgle nie powinno mieć miejsca.
Opublikowano 17 Lipca 20206 l Witam widzę że stary temat, ale mam ten sam problem. Wymieniłem klientowi już kompletne sprzęgło, łapę w skrzyni, dwa siłowniki. auto dalej za mało wysprzęgla. czy udało się komuś rozwiązać problem