kuncpilot Opublikowano 7 Października 2018 Opublikowano 7 Października 2018 Witam, Czy ma ktoś z Was - z Wrocławia lub okolic - wolną, leżącą gdzieś w garażu przepustnicę powietrza do 1.6ADP? Chciałbym tylko pożyczyć na jakiś tydzień na podmiankę w celu diagnostyki, co jest u mnie nie tak :-/ Pozdrawiam, Konrad PS. Mój problem to: https://a4-klub.pl/topic/431594-16-adp-b%C5%82%C4%85d-czujnika-po%C5%82o%C5%BCenia-peda%C5%82u-gazu/
kuncpilot Opublikowano 16 Października 2018 Autor Opublikowano 16 Października 2018 Witam, Ostatecznie kupiłem NOWĄ przepustnicę marki NTY za 235zł - trochę się wahałem, ale kiedyś już wymieniałem przepustnicę na inną - używaną - i nic to nie pomogło. Ale - do czego zmierzam - nie wiem, jak to jest możliwe, ale na tej nowej przepustnicy jakbym dostał 20KM mocy więcej! Serio! Reakcja na gaz jest wyraźnie odczuwalna. Zupełnie nie wiem, z czego może to wynikać. Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to to, że może jest inna chropowatość ścianek wewnętrznych i powietrze przez to jest bardziej zawirowane albo coś w tym stylu, ale w sumie nie zauważyłem jakiejś różnicy w jakości wykonania... Pozdrawiam, Konrad
Rekomendowane odpowiedzi