lachim20 Opublikowano 20 Października 2018 Opublikowano 20 Października 2018 Witam, Jako że nie znalazłem na tym forum jak wyczyścić laser w odtwarzaczu dla nawigacji w bagażniku BNS 4.2 (może też innych) dlatego opisze jak wyczyściłem laser u siebie: 1. Należy wyiągnąć nawigację z uchwytu za pomocą wyjmaków 2. ściągnąć górną osłonę nawigacji 3. Odkręcić kóło przytrzymujące płytę CD -zdjęcie - ( uwaga: pod śróbką jest blaszka która wchodzi w rowek który znajduje się na plastikowym kółku. Przykręcony uchwyt plastikowego kółka po odkęceniu śrubki należy wysunąć. Po skręceniu kółko musi sie swobodnie poruszać) 4. Ujzymy soczewkę lasera 5. Należy przedmuchać wszystko spręzonym powietrzen (SUCHYM - do elektroniki) a następnie za pomocą patyczka i izopropanolu ( lub środkiem do czyszczenia optyki) wyczyścić laser. 6. Po czyszczeniu należy złozyć wszystko w odwrotnej kolejnośći. W załączeniu zdjęcia Pozdrawiam Michał
lachim20 Opublikowano 20 Października 2018 Autor Opublikowano 20 Października 2018 Tutaj znalazłem artykuł o czyszczeniu cd chyba w rns-d:
Rekomendowane odpowiedzi