cze-sit Opublikowano 5 Listopada 2018 Opublikowano 5 Listopada 2018 Witam, zmieniłem tarcze i klocki z przodu i na desce wyświetla mi teraz żółtą kontrolkę bremstelung. Mam pytanie, czy system to odczytuje aby przez pierwsze 200km zanim klocki się dotrą pamiętać o mniejszej skuteczności hamulców? Sprawdziłem, na kompie nie ma żadnych błędów. Pozdrawiam.
sajmon136 Opublikowano 5 Listopada 2018 Opublikowano 5 Listopada 2018 4 godziny temu, cze-sit napisał: Witam, zmieniłem tarcze i klocki z przodu i na desce wyświetla mi teraz żółtą kontrolkę bremstelung. Mam pytanie, czy system to odczytuje aby przez pierwsze 200km zanim klocki się dotrą pamiętać o mniejszej skuteczności hamulców? Sprawdziłem, na kompie nie ma żadnych błędów. Pozdrawiam. Wymieniłeś czujnik zużycia klocków na nowy?
cze-sit Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Opublikowano 6 Listopada 2018 Nowe klocki mają w sobie czujnik, nic nie trzeba dodawać.
Dev Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 W dniu 5.11.2018 o 12:58, cze-sit napisał: Witam, zmieniłem tarcze i klocki z przodu i na desce wyświetla mi teraz żółtą kontrolkę bremstelung. Mam pytanie, czy system to odczytuje aby przez pierwsze 200km zanim klocki się dotrą pamiętać o mniejszej skuteczności hamulców? Sprawdziłem, na kompie nie ma żadnych błędów. Pozdrawiam. zle zapieta wtyczka
cze-sit Opublikowano 9 Listopada 2018 Autor Opublikowano 9 Listopada 2018 19 godzin temu, Dev napisał: zle zapieta wtyczka nic z tych rzeczy, na początku też myślałem, że nie ma kontaktu i podłączyłem stary klocek i ten sam efekt.
Swierzak 1 Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 Witam dołączam się do tematu mam to samo wymieniłem klocki tylne,przednie i dalej ten sam problem na desce pojawia się żółta kontrolka klocków hamulcowych myślę że problem tkwi w kostce,lub wiazce kabli idącej do czujnika(przód kierowca) Czy ktoś poradził sobie z tym tematem?❔poproszę o podpowiedź pozdrawiam
Dev Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 Zmostkuj na.krotko i zobacz co się będzie dziać
Swierzak 1 Opublikowano 14 Listopada 2018 Opublikowano 14 Listopada 2018 Mostkowalem na krótko i dalej nic wywala błąd,muszę sprawdzić całą wiazke kabli ściągnąć plastikowe nadkole i gdzieś tam musi być kostka
cze-sit Opublikowano 15 Listopada 2018 Autor Opublikowano 15 Listopada 2018 U mnie kontrolka na FIS samoistnie przestała drażnić, widocznie ten typ tak ma. Błędów brak.
Rekomendowane odpowiedzi