Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Po wymianie tarcz i klocków, żółta kontrolka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zmieniłem tarcze i klocki z przodu i na desce wyświetla mi teraz żółtą kontrolkę bremstelung. Mam pytanie, czy system to odczytuje aby przez pierwsze 200km zanim klocki się dotrą pamiętać o mniejszej skuteczności hamulców? Sprawdziłem, na kompie nie ma żadnych błędów. Pozdrawiam.

Opublikowano
4 godziny temu, cze-sit napisał:

Witam, zmieniłem tarcze i klocki z przodu i na desce wyświetla mi teraz żółtą kontrolkę bremstelung. Mam pytanie, czy system to odczytuje aby przez pierwsze 200km zanim klocki się dotrą pamiętać o mniejszej skuteczności hamulców? Sprawdziłem, na kompie nie ma żadnych błędów. Pozdrawiam.

Wymieniłeś czujnik zużycia klocków na nowy?

Opublikowano

Nowe klocki mają w sobie czujnik, nic nie trzeba dodawać.

Opublikowano
W dniu 5.11.2018 o 12:58, cze-sit napisał:

zle zapieta wtyczka

Opublikowano
19 godzin temu, Dev napisał:

zle zapieta wtyczka

nic z tych rzeczy, na początku też myślałem, że nie ma kontaktu i podłączyłem stary klocek i ten sam efekt.

Opublikowano

Witam dołączam się do tematu mam to samo wymieniłem klocki tylne,przednie i dalej ten sam problem na desce pojawia się żółta kontrolka klocków hamulcowych myślę że problem tkwi w kostce,lub wiazce kabli idącej do czujnika(przód kierowca) Czy ktoś poradził sobie z tym tematem?poproszę o podpowiedź pozdrawiam

Opublikowano

Zmostkuj na.krotko i zobacz co się będzie dziać

Opublikowano

Mostkowalem na krótko i dalej nic wywala błąd,muszę sprawdzić całą wiazke kabli ściągnąć plastikowe nadkole i gdzieś tam musi być kostka

Opublikowano

U mnie kontrolka na FIS samoistnie przestała drażnić, widocznie ten typ tak ma. Błędów brak.