Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z sondami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem pojawia mi się w mojej a4 b6 1.8 t kontrolka silnika po odpięciu akumulatora zaś gaśnie i spokój na 100/200 km podłączyłem pod komputer i takie bledy mi pokazał jak na zdjęciach . Mam pytanie od czego to może być od sondy czy i od sondy i kata co najlepiej zrobić żeby nie wymieniać niepotrzebnych części ? 

IMG_20181109_161741.jpg

IMG_20181109_161748.jpg

IMG_20181109_161741.jpg

Opublikowano

Błąd od kata może być też przez źle wystrojone lpg.

Opublikowano

akumulator-odlaczam-i-bledy-same-znikaja

Opublikowano

Katalizator do sprawdzenia,wymianny może już się kończyć o czym informuje Cię ta kontrolka 

Opublikowano
  • Autor

Od LPG to raczej nie może być bo ta kontrolka mi się świeciła przed założeniem LPG . A może wiecie jak sprawdzić kata jak robiłem turbo to kata też se wyciągałem i środek w nim jest biały pytałem się jednego mechanika i powiedział jak jest biały to jest jeszcze dobry . Co myślicie żeby wsadzić strumienie ? Albo tego dp ? 

Opublikowano
  • Autor

Aaa i się zapala i jak jeżdżę na gazie i na Benie auto nie szarpie ani nie faluje na obrotach spalanie też mi się wydaje normalne 

Opublikowano
  • Autor

Aha i jeszcze jeden błąd 

IMG_20181109_161754.jpg

Opublikowano

Zrób logi dynamiczne to będzie dużo rzeczy widać. Tak to wróżenie z fusów, a logi to podstawa do jakiejś diagnostyki... Przy wywaleniu kata możesz zostawić samą puchę ale tak czy siak drugą sondę najlepiej wyłączyć u tunera w ecu, bo będzie walić błędem, a emulatory nie zawsze się sprawdzają.

Tak na marginesie to gaz powinno się zakładać do w pełni sprawnego auta, bo potem są cyrki ale co tam...

Opublikowano
  • Autor

No niby nie powinno ale tak jak pisałem wcześniej nic się nie dzieje ani na gazie ani na benzynie a gaz musiałem założyć bo na benzynę bym ino robił tyle żre a że jestem typem energicznej jazdy to domysł sobie ile może zjeść tego paliwa ... Powiedz mi jak te logi zrobić żeby wyszły dobrze bo nie ukrywam że nie robiłem tego nigdy?? . Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi ?

Opublikowano

Jak masz kabel i vag/vcds to w blokach pomiarowych wybierasz kanały parami 2+33, 3+20 i 115+118. 3 bieg od 1,5 tys do odcinki, kasujesz przed logami błędy, wrzucasz na vaglogi.pl, a tu wklejasz linki.

Są filmiki i instrukcje szeroko opisane na forum i youtubie ;)

Opublikowano
  • Autor

Ok spróbuje jutro je zrobić jak coś to je dodam jutro ?

Opublikowano

Kat umarł. Najlepiej wyprogramować drugą sondę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam po dłuższej przerwie odnośnie tych nieszczęsnych sond w audi tak zdecydowałem się jednak na zakup nowej sondy i tak błędów nie ma tych co były ale zaś wystąpił kolejny jeden błąd PO130 sonda 1 - uszkodzenie panowie co to zaś może być bo naprawdę mam dość już tego auta jakaś paranoja nowa sonda za 350 zł firmy NTK (NGK) która nie działa ? Dodam że wszystkie parametry pokazują na wartości w normie jak sprawdzałem komputerem nie kopci nie szarpie chodzi równo nic się nie dzieje tylko ten nieszczęsny zaś kod usterki proszę o poradę może ktoś już to przerabiał pozdrawiam 

Opublikowano

Którą sondę wymieniłeś, przed czy za katem? Logi by coś pomogły w diagnozie ale widać, że chyba ciężko z tym będzie ?

Było kupić z boscha jeśli już :D

Z tych błedów co wklejałeś to wynika, że masz problem z pierwszą sondą i katem

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

No właśnie nie mam jak zrobić tych logów mogę ino pojedyncze zrobić i to w sumie telefonem nagrac lub zrobić zdjęcia a ze sonda mam problem z 1 przed katem i właśnie chyba ja zwrócę jak mi przyjmą bo ta mi się coś nie podoba i wezmę ta z Boscha zobaczę jak na niej bd. I napiszę co i jak .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam a więc tak zmieniłem na sondę z Boscha no i d*pa dalej kody P1103 za niski sygnał wyjściowy jak narazie jeden błąd wyskoczył właśnie ten i już mnie szlak trafia bo nie mam pojęcia co to może być ...