Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.8T BFB] Logi- prośba o ocenę.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

M.in. zapchany kat, ciśnienie paliwa (niewyrabiające wtryski po chipie, kiepski program), kompresja. U Ciebie obstawiam przede wszystkim dwie pierwsze możliwości.

Póki co powtórz tylko 3+20 po wymianie świec i ewentualnie zalaniu 98 żeby nie katować silnika.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

Ok, więc czekam na te świece i wracam z logami. Jeszcze jest sprawa mokrych wtrysków, będę musiał uszczelnić. Nie wiem ile to może mieć wpływu na doładowanie. Zobaczę co i jak z ich uszczelnieniem.

Opublikowano

Oringi dobierzesz w sklepie i są też na znanym portalu po kilka zł sztuka. Do tego musisz wymienić uszczelnienia gniazd wtryskiwaczy ale to już aso raczej zostaje i właśnie to one najczęściej puszczają.

Opublikowano
  • Autor
23 godziny temu, przem8 napisał:

M.in. zapchany kat, ciśnienie paliwa (niewyrabiające wtryski po chipie, kiepski program), kompresja. U Ciebie obstawiam przede wszystkim dwie pierwsze możliwości.

Póki co powtórz tylko 3+20 po wymianie świec i ewentualnie zalaniu 98 żeby nie katować silnika.

Wracam z logami, wcześniej błędy skasowane. Ponownie na zbyt krótkiej prostej, ale myślę że to co widać w logach jest jednoznaczne- wnioskując po informacjach jakie podaliście wcześniej. Logi na Pb95.

003 020

Jakie działania z katalizatorem? Czy można już uznać że się nie nadaje czy jeszcze go sprawdzić?  Jak ocenić jego stan, czy cokolwiek przez niego widać? Jeśli się nie nadaje to  pozostaje wycięcie i downpipe, sportowy?  

Edytowane przez piotrek_Rz

Opublikowano

Jest poprawa. Kata najlepiej zdemontować i go przejrzeć. Możesz zostawić pustą puszkę. Sprawdź ciśnienie paliwa jeszcze.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, przem8 napisał:

Jest poprawa. Kata najlepiej zdemontować i go przejrzeć. Możesz zostawić pustą puszkę. Sprawdź ciśnienie paliwa jeszcze.

Ok, więc teraz zabieram się za to.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 14.11.2018 o 20:39, przem8 napisał:

Wracam po długiej przerwie. Z czasem było słabo, mając inny samochód audi stało i czekało. 

Sprawdziłem katalizator, okazało się że w środku się posypał i słychać było że się przesypywało przy przechylaniu katalizatora (trochę też się wysypało). Aktualnie jest już założony od bartez80 (BM- Performance). Dzisiaj sprawdziłem ciśnienie paliwa i pod obciążeniem spada minimum do 4bar (normalnie wyżej). Na wolnych też ponad 4bary.

Miałem jeszcze poczekać z odpowiedzią na logi ale chciałem zapytać czy wykonywać tylko 3+20 czy pozostałe również? 

Aktualnie mam pół zbiornika Pb95. Logi zrobię jutro tak jak trzeba.

Logi jakie zrobiłem w ubiegłą sobotę, niestety nie skasowałem błędów przed nimi i za krótkie ale wrzucam. 

003 020 

Opublikowano

Powtórz wszystkie.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 18.12.2018 o 22:23, przem8 napisał:

Powtórz wszystkie.

Mam logi. przed wykonaniem błędy kasowałem.

002 033

002 003

115 118

Pb95

003 020

Pb98 (dolałem 98, pewnie gdzieś 50/50)

003 020 v1

003 020 v2

Logi po dolaniu Pb98 już nie kręcone tak wysoko i robione ze zmianą biegów ale gaz wciśnięty do końca dopiero na 3 biegu.

Z tego co znalazłem w innych tematach pewnie pora na sprawdzenie ciśnienia sprężania, może jeszcze cewki i wtryski.

Panowie jakie kolejne działania i pomysły?

Opublikowano
18 godzin temu, piotrek_Rz napisał:

Z tego co znalazłem w innych tematach pewnie pora na sprawdzenie ciśnienia sprężania,

Warto sprawdzić ale trzeba pomyśleć o wgraniu serii i powtórce logów. 

Opublikowano
  • Autor

No to pewnie to zrobię i popytam kto jest w stanie mi to zrobić. 

Opublikowano

NA tą chwile nie wiadomo na ile problem cofania zapłonu to kwestia softu od abt, czy ogólny problem z silnikiem, dlatego najelpiej byłoby wrzucić serię, jak chcesz zrobie CI kompa z seria na podmiane.

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, Łukasz13 napisał:

NA tą chwile nie wiadomo na ile problem cofania zapłonu to kwestia softu od abt, czy ogólny problem z silnikiem, dlatego najelpiej byłoby wrzucić serię, jak chcesz zrobie CI kompa z seria na podmiane.

No taki mam plan właśnie na to. Odezwę się do Ciebie na pw.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 20.12.2018 o 16:52, przem8 napisał:

Warto sprawdzić ale trzeba pomyśleć o wgraniu serii i powtórce logów. 

Wgrana seria. Paliwo Pb98. Błędy kasowane.

115 118

002 003

002 033

003 020

002 032

Że święta się zbliżają... Wesołych świąt życzę wszystkim. Z czasem może być różnie, już teraz wam dziękuję za pomoc w temacie. :)

Opublikowano

Logi w normie i wychodzi, że soft był skopany.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, przem8 napisał:

Logi w normie i wychodzi, że soft był skopany.

W końcu widać poprawę.

No niestety potwierdziło się abt... Cofanie zapłonu, które jeszcze jest widoczne może wynikać teraz z czego najprawdopodobniej?

Co z doładowaniem jest też ok? 

Pytam bo chciałbym być pewny czy już nic nie zostało...

Opublikowano

Jest lekkie przeładowanie ale tak może zostać i jest niegroźne. Lekkie stukowe jest ale może wynikać z gorszej kompresji albo i zużycia cewek. Korekty mieszczą się w normie więc póki co spokojnie możesz jeździć :D

Jakby się upierać to można skontrolować ciśnienie paliwa pod obciążeniem.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, przem8 napisał:

Jest lekkie przeładowanie ale tak może zostać i jest niegroźne. Lekkie stukowe jest ale może wynikać z gorszej kompresji albo i zużycia cewek. Korekty mieszczą się w normie więc póki co spokojnie możesz jeździć :D

Jakby się upierać to można skontrolować ciśnienie paliwa pod obciążeniem.

Ciśnienie sprawdzałem, utrzymuje 4bary pod obciążeniem. Cewki już raczej są wymieniane, bo oryginalne nie są (trzy z czterech- stan nieznany). Stukowe największe widać na 4 cylindrze, może jeszcze zamienię cewki i zrobię logi. Kompresję też jeszcze sprawdzę. Co do turbiny, nie wiem z czego wynika przeładowanie, myślałem bardziej o niedoładowaniu. Gregor mówi że może pęknięcie gorącej strony. Niestety wiedzy mi brakuje.

Opublikowano

Na 98 nie powinno być cofek na serii, możliwe że silnik nie jest już w najlepszym stanie, zmierz  kompresje , turbo ok.