Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mironowóz cz. VIII - A5 8T Sportback polift 3.0tdi s-line/S5 biel+czerń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie

Człowiek się starzeje - więc rozpisywał się nie będę

Po kilku miesiącach szukania udało się wrócić do auta, którym z wszystkich jakie miałem jeździło mi się najprzyjemniej

Tym samym udało się po raz trzeci wejść w posiadanie wersji kolorystycznej biel+pakiet czerń (szukanie miałem o tyle ułatwione/bądź utrudnione że w grę wchodziło tylko i wyłącznie białe, czerwone lub daytona) a za wiele tego w ogłoszeniach nie ma.

Po raz szósty udało się wejść w posiadanie wersji silnikowej najbardziej cieszącej w moim przypadku 3.0tdi tym razem CDUC

I po raz drugi (po 4 manualach) wejść w posiadanie skrzyni automatycznej tym razem s-tronic

Podsumowaując: A5 sportback 3.0tdiQ CDUC 245ps 2012r sprowadzy z de 02.2018 przebieg 210tyś km s-tronic

Co do wersji wyposażenia to niestety nie jest to moje B7 czy przedliftowe A5 które były wersjami wypasionymi na maxa - jest to seryjna i przeciętna wersja która niestety nie ma np :

- B&O

- 3xklima

- select drive

- składanych lusterek

- parktronic przód

Z tego co cieszy posiada (oczywiście pomijając najlepszą jak dla mnie wersje kolorystyczną) :

- pakiet s-line wew.

- pakiet S5 zew. + aktywny wydech SQ5 (brzmienie przerosło moje oczekiwania - mruczy cudownie)

- elektryczne i grzane stołki

- szyberdach (bardzo mi na nim zależało)

- mmi 3G+

- multi kiere z płaskim dołem

DSCN4438.jpg

DSCN4446.jpg

DSCN4451.jpg

DSCN4460.jpg

DSCN4471.jpg

DSCN4405.jpg

DSCN4408.jpg

DSCN4410.jpg

DSCN4472.jpg

Edytowane przez miron78

Opublikowano

piękna jest... :good: dźwięk na pewno bajka, jeździłem SQ5 i byłem oszołomiony.. zresztą podobnie jak c7 biturbo. jakieś mody przewidujesz?

Opublikowano
  • Autor

Od razu jeszcze dodam (bo pewnie co drugi by zapytał ?)  że ten mały mod przedniego zderzaka to próba zmiany seryjnego wyglądu, która w każdej chwili może wrócić do serii - zrobione 2 dni temu - na razie pytam o zdanie innych i zastanawiam się czy to dodało czy odjeło uruku autku

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, jedrekx napisał:

piękna jest... :good: dźwięk na pewno bajka, jeździłem SQ5 i byłem oszołomiony.. zresztą podobnie jak c7 biturbo. jakieś mody przewidujesz?

Na tą chwile cieszę się tym jaka jest - mody jakieś pewnie się znajdą - te które chciałem zrobić to auto już ma czyli cały zew. pakiet S5

Na tą chwile jedynie wpadnie program w najbliższych 2 tygodniach i chcę aby lusterka dołączyły do pakietu czerń tak jak to seryjnie jest w najnowszych A5

Opublikowano

zastanów się też nad listwami bocznymi w czerni, moim zdaniem przy białym ślicznie wyglądają :)

Opublikowano
  • Autor

masz racje - to też jest w fazie rozważania

Opublikowano
  • Autor

Jedrekx tu mam kilka fotek z dnia zakupu gdzie przypadkowo miałem na wekend młodszego brata w tym samym pakiecie kolorystycznym i właśnie te listwy i lustra są w czerni

DSCN4353.jpg

DSCN4354.jpg

DSCN4355.jpg

DSCN4359.jpg

DSCN4360.jpg

Opublikowano

piękne są.. mam straszny sentyment do A5tki, patrzę też na sportbacki bo A6 w maju/czerwcu będzie raczej szło na sprzedaż. i jeżeli miałbym brać a5 to tylko w konfiguracji biały sportback z pakietem czerń i czarnymi lustrami.

Opublikowano
1 minutę temu, jedrekx napisał:

piękne są.. mam straszny sentyment do A5tki, patrzę też na sportbacki bo A6 w maju/czerwcu będzie raczej szło na sprzedaż. i jeżeli miałbym brać a5 to tylko w konfiguracji biały sportback z pakietem czerń i czarnymi lustrami.

Suzuka grey i będzie kosmos. 

Fajna a5ka, fajnie wymyśliłes z tym czarnym elementem zderzaka. 

Opublikowano

teraz tak patrzę że kawałek zderzaka na czarno i mega efekt na plus. Graty zakupu

Opublikowano

Mironek gratulacje ;)  Furka jest Piekna :) 

ps. bezawaryjnosci przy użytkowaniu S-tronica życzę  ! :) 

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, Cuber napisał:

Mironek gratulacje ;)  Furka jest Piekna :) 

ps. bezawaryjnosci przy użytkowaniu S-tronica życzę  ! :) 

Nawet nie strasz bo jak coś sie sypnie to wracam do pewnego i przez lata sprawdzonego manuala

Opublikowano
  • Autor

Problem tylko w tym że furka czym nowsza tym trudniej o manuala

Opublikowano

Lepszy jest Tip ale niestety był chyba tylko w przedlifcie  w  3.0 TDI ( A4 i A5 ) 

ps. Ja wymianiełm już Mechatronic i sprzęgła nie wspomniając o dwumasie ;)  

Opublikowano
  • Autor

no to nieźle

Opublikowano
  • Autor

Jedrekx - właśnie wróciłem z firmy oklejającej fury - listwy progowe 300zł lusterka 400zł (czy tam odwrotnie)

Opublikowano
4 godziny temu, miron78 napisał:

pytam o zdanie innych i zastanawiam się czy to dodało czy odjeło uruku autku

A moim zdaniem to słabo wygląda, ale przydały by się lepsze zdjęcia bo te to chyba Nokią 3210 robione :facepalm:

Podobnie czarne lustra moim zdaniem lepiej w kolorze nadwozia wyglądają (zwłaszcza jak jest side asist) dlatego też u siebie takie zamówiłem chociaż do czarnych nie było dopłaty.

Opublikowano

Gratulacje zakupu! Kolory nie moje ale jako całość cieszy oko. S-tronikiem nie martw się na zapas, a nawet jeśli coś się będzie działo to już nie te koszty co kiedyś. Wszystko łącznie z usługami potaniało. Powodzenia w modach! 

Opublikowano

bardzo fajny białas, pozbyć się tych udziwnień kolorystycznych na zderzaku przednim i będzie lux :whistling::decayed:

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin_o23 napisał:

pozbyć się tych udziwnień kolorystycznych na zderzaku przednim i będzie lux :whistling::decayed:

I jeszcze czarnych szyb ?

A5 Sportback najlepiej wygląda w białym kolorze - dobry wybór ?