NataliaA4B5 Opublikowano 18 Listopada 2018 Opublikowano 18 Listopada 2018 Witam :) posiadam Audi A4 B5, który ewidentnie się obraził. Wczoraj miałam taka sytuacja, że na drodze zaczęło trzęść silnikiem i razem z nim cała buda ( tak obstawiam). Potrwalo to moze 30sek. Po czym po 20 minutach znowu 30 sekund. Pomyślałam kurde mam rezerwę pewnie kończy się paliwo. Dzisiaj samochód został zalany (20 litrów) i zaczął dymić na biało. Konkretnie. Nic wokół niego nie widać. Co to może być?
przem8 Opublikowano 18 Listopada 2018 Opublikowano 18 Listopada 2018 Jaki zapach ma dym? ? Słodkawy, palony olej? Oleju, płynu chłodniczego nie ubywa? 1
NataliaA4B5 Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Opublikowano 18 Listopada 2018 (edytowane) 24 minuty temu, przem8 napisał: Jaki zapach ma dym? ? Słodkawy, palony olej? Oleju, płynu chłodniczego nie ubywa? Śmierdzi, aż dusi... Nic nie ubywa Edytowane 18 Listopada 2018 przez NataliaA4B5
kamilkiero Opublikowano 18 Listopada 2018 Opublikowano 18 Listopada 2018 9 minut temu, NataliaA4B5 napisał: Śmierdzi, aż dusi... Nic nie ubywa wtryski mogą zaczynać lać ... jak odpala ???
NataliaA4B5 Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Opublikowano 18 Listopada 2018 6 minut temu, kamilkiero napisał: wtryski mogą zaczynać lać ... jak odpala ??? No szlag mnie trafi, bo nie odpala właśnie chciałam to sprawdzić. Może jakieś lewe paliwo ?
kamilkiero Opublikowano 18 Listopada 2018 Opublikowano 18 Listopada 2018 1 minutę temu, NataliaA4B5 napisał: No szlag mnie trafi, bo nie odpala właśnie chciałam to sprawdzić. Może jakieś lewe paliwo ? najpierw sprawdz czy Ci rozrząd nie przeskoczył.... a co do odpalania. PLAKA tylko delikatnie nie dużo i zapali
NataliaA4B5 Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Opublikowano 18 Listopada 2018 (edytowane) Godzinę temu, kamilkiero napisał: najpierw sprawdz czy Ci rozrząd nie przeskoczył.... a co do odpalania. PLAKA tylko delikatnie nie dużo i zapali Rozrząd był robiony jakieś 6 miesięcy temu. Nie wiele jest na nim km. Chyba czas ma mechanika.. Edytowane 18 Listopada 2018 przez NataliaA4B5
Hezen Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 ak sugerował kolega wyżej, regularne sprawdzanie płynów i jak najszybciej do mechanika na sprawdzenie rozrządu. Kilka pytań: Jaki olej lany? silnikiem trzęsło gdy był zimny czy rozgrzany? gdy trzęsło silnikiem z wydechu chmura białego dymu? zaczęło się to przy gwałtownym przyspieszaniu?
Rekomendowane odpowiedzi