Insanekielek Opublikowano 21 Listopada 2018 Opublikowano 21 Listopada 2018 Witam serdecznie zastanawiam się nad tym czy można osiągnąć 200km w 1.9tdi avf przy zmianie turbo na hybryde oraz wymianie i tercoolera na duży i oczywiście zestrojeniu tego. Czy oryginalne pompowtryski są w stanie tyle z siebie dać? Najważniejsze chciałbym aby auto tak zestrojone nie kopciło, czy to możliwe? Obecnie mam program na 150km nie wiem ile nm jedzie ale trochę mu brakuje audi a4b6 1.9tdi quattro. Zastanawiam się też jakie są różnice w tym silniku, czytałem że ma mocniejsze sprzeglo i pompowtryski są wydaj iejsze czy to prawda?
Davee Opublikowano 21 Listopada 2018 Opublikowano 21 Listopada 2018 Z pewnością zaciekawiony jestem tematem. Również mam AVF i czekam na opinie co do wtrysków i sprzegła to chyba prawda skoro i ja o tym slyszałem
Tracer39 Opublikowano 21 Listopada 2018 Opublikowano 21 Listopada 2018 A wystarczyło poświęcić minutę na szukanie...
piotrsob1 Opublikowano 22 Listopada 2018 Opublikowano 22 Listopada 2018 13 godzin temu, Insanekielek napisał: Witam serdecznie zastanawiam się nad tym czy można osiągnąć 200km w 1.9tdi avf Pewnie że można, wystarczą dwie godzinki jazdy z prędkością 100 km/h i masz 200km No ale Tobie pewnie chodziło o 200 km/h , żeby takie prędkości były osiągalne wystarczy zdrowy motor + dobry program , bez żadnych modyfikacji mechanicznych
cygsoon Opublikowano 23 Listopada 2018 Opublikowano 23 Listopada 2018 Wszystko podał jak na tacy w temacie kolega wyżej, a jeżeli chodzi o brak dymu to u mnie nawet bąka nie puści a jest 220km
Rekomendowane odpowiedzi