Jump to content
IGNORED

Lejek bagnetu audi a4 b7

Bragga30
 Share

Recommended Posts

Witam niewiem czy był taki temat bo nie mogę znaleźć.  Audi a4 b7 1.8t ,wymieniłem lejek bagnetu bo mi pękł. Ori z aso  dobrany po vin i niestety cieknie od spodu , dodatkowo pokazuje mi więcej oleju na bagnecie, ponad max. Pytanie czy idzie tam jakiś oring żeby nie cieklo w opakowaniu nie było zadnej gumy i dlaczego nagle pokazuje więcej tydzień temu było ok płynu nie ubywa . 

tak między lejkiem a metalową rurką jest oring. Jest on w zestawie z metalową rurką a nie z lejkiem

No to już wiem dlaczego wyciek jest, a taka rurkę tylko w aso ? Wiesz jaki może koszt ?

Szukam wszędzie i nikt nie pisze że tam jest oring może źle wsadzilem tylko czego mi pokazuje stan oleju ponad max ?

Witam, tez u siebie tę rurkę wymieniałem. Nie ma tam żadnego oringu - sam się zdziwiłem. Jeżęli masz wyciek to oznacza, że źle zamontowałeś

Założyłem jeszcze raz tym razem zamiennik nic nie cieknie tylko dalej przeklamuje pokazuje max ,ale zamiennik jest trochę krótszy . Kupię jeszcze raz ori

Kupowałem zamiennik i nic nie cieknie, a stan jest prawidłowy. Musisz dobrze oczyścić otwór w środku, ze starego plastiku, niestety cześć poleci do miski. Później dobrze docisnąć i tyle. Co do stanu oleju, ja najpierw porownalem starą rurkę z nową, czy mają takie same długości, dopiero wtedy montowalem. 

Pzdr.