dszymek 2 Posted November 25, 2018 Share Posted November 25, 2018 Witam Powiedzcie mi, co może być przyczyna wysokiego wskazywania zużycia paliwa na biegu jałowym? Najcześciej jest tak, że na zimnym silniku zaraz po odpaleniu pokazuje 40.4 L. Po przejechaniu jakiegoś odcinka i postoju pokazuje nie raz 8.4L, nie raz 3.4L. Dodam, że spalanie ogólnie jest chyba dobre bo po przeliczeniu kilometrów względem ilości tankowanej ropki wychodzi 8L/100km Link to comment Share on other sites More sharing options...
mravel 40 Posted November 25, 2018 Share Posted November 25, 2018 Jest to spalanie z ostatniego krotkiego odcinka czasu. Nie ma nic do rzeczywistosci. Ja tez tak mam. Jak masz 40l po odpaleniu na zimnym to znaczy tylko, ze musial jebnac paliwem do tlokow by go odpalic. Czyli norma 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
azalewsk 7 Posted November 30, 2018 Share Posted November 30, 2018 komputer w zegarach wylicza średnie zużycie paliwa co każde przejechane bodajże 200 m na podstawie czasów wtrysków wtryskiwaczy. Jest to tylko wartość orientacyjna, a przelicznnik można zmieniać programowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axel1 23 Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 W Golfie pokazywało mi dokładniej tutaj jest jakaś większa bezwładność, samochód stoi a wskazuje zużycie jakby jechał jeszcze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts