Jump to content
IGNORED

Czas osiągnięcia temp silnika

Ad88
 Share

Recommended Posts

Witam

Audi A4B7 1.8t 163 KM

Możecie powiedzieć po ilu przejechanych km wasze audiki osiągają temp 90 stopni gdy temp na zewnątrz jest około 0 stopni ?

3-5km jakoś. Auto pod blokiem stoi i prędkość poruszania ~50km/h.

Edited by MarcinL

U mnie było tak samo jak u kolegi wyżej około 5 kilometrów i było 90 stopni

Edited by kriistoff

To u mnie potrzebuje trochę więcej. Ale jak osiągnie 90 to trzyma równo cały czas.Może termostat do wymiany ?

tak jak koledzy napisali 3-5 kilometrów delikatna jazda bo zimny ogrzewanie na 21 w środku 

To dobrze ze trzyma 90,wolałbyś zeby sie grzał i temperatura skakała poza 90?.Jeśli nie ma błędów odnośnie termostatu w sterowniku to nie szukaj dziury w całym,mi skakała pod czerwone pole czasem to wymieniłem i od tej pory cały czas kreska na środku.No chyba ze zbywa ci około 300 zł to kup i załóż nowy bo nie wiem czy wiesz ale masz tam sterowany elektrycznie i do tanich on nie należy,a zamienników tanich nie polecam

Dzięki za podjęcie tematu. Nie będę nic kombinował skoro u was jest podobnie

Właśnie elektryk powiedział mi że pokazuje błąd termostatu. Ale temp jest ok. Wymieniać ten termostat czy nie ?

To, że na zegarach jest 90 stopni to nie znaczy, że rzeczywiście tyle jest. Licznik tyle pokazuje już od około 78-80 stopni rzeczywistej temp.

Jak jest błąd od termostatu to do wymiany.

Edited by przem8

Czy to, że po odpaleniu po nocy lub po kilkugodzinnym postoju nierówno pracuje silnik jakieś 3-5 sekund może być od tego termostatu który pokazuje błąd na kompie ?

Ten błąd termostatu to jest historia stara jak świat - masa 1.8T to ma. Jak szybko łapie i trzyma 90 stopni to nie musisz wymieniać.

Jak Cię dręczy temat to możesz spróbować zajrzeć do wtyczki i złącza, psiknąć kontaktem...

Muszę powiedzieć, że wymieniłem czujnik temperatury bo tak zasugerował mi elektryk ( czujnik pokazywał -4° gdy temp była 6°)powiedział,że przez to dostaje za dużo benzyny i się zalewa. Wymieniłem ten czujnik i jest Ok !!!! Przy odpaleniu po nocy wszystko jest w porządku, nie trzęsie się