Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowanie kluczyka + immobiliser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wymianie baterii w kluczyku przestał otwierać centralny zamek i świeci immo. Próbowałem zakodować wkładając go do stacyjki na zapłon a zapasowy do drzwi - przekręcając go w prawo jednocześnie trzymałem zamykanie drzwi w kluczyku w stacyjce. Auto mignęło ale teraz w 2 kluczykach nie działa centralny. Teraz boje się, że jak zacznę dalej kombinować to w ogóle auta nie odpalę jak mi immo wywali na zapasowym. Na pewno przerabialiście ten temat. Proszę o pomoc.

Edytowane przez ndjaro

Opublikowano

https://images.google.pl/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fobrazki.elektroda.pl%2F50_1246878337.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.elektroda.pl%2Frtvforum%2Ftopic1361014.html&tbnid=NCCjAS9ZENqpoM&vet=1&docid=zgPR-82SVRaGfM&w=760&h=1075

Zrób według opisu i zadziała. 

Adaptacja pilota nie ma wpływu na immo.

Skoro immo Ci nie gaśnie to znaczy, że kluczyk nie jest zaadaptowany do immo lub uszkodzony jest tramsponder.

Opublikowano
  • Autor

Gdy zmieniłem obudowę na nową chińską mrugało immo. Włożyłem do starej oryginalnej nie mruga i odpala auto.

Zapytam przy okazji. Gdzie w kluczyku jest immo?

Opublikowano
4 minuty temu, ndjaro napisał:

zamiast pisać post oblukałbys lepiej dokładnie kluczyk i znalazł :)

Opublikowano

Opublikowano
  • Autor

Rozwiązanie problemu. Immo świeciło bo nie przełożyłem go do nowej obudowy chińczyka :) Teraz tak aby zakodować kluczyki. Najlepiej od nowa.

Kluczyk 1 - nazwijmy go głównym (ten co używamy na codzień) w tym wysiada nam zazwyczaj bateria :)
Kluczyk 2 - nazwijmy go zapasowym

1. Otwieramy auto dowolnym kluczykiem. (auto otwarte)
2. Wkładamy kluczyk zapasowy do stacyjki i włączamy zapłon. (będziemy kodować kluczyk główny na klucz nr. 1)
3. Wychodzimy z auta i kluczyk główny wkładamy do zamka kierowcy i zamykamy auto.
5. Po zamknięciu w ciągu 5 sekund naciskamy otworzenie drzwi na pilocie głównym.
6. Auto mrugnie, odczekać trzeba kolejne 5 sekund i znów nacisnąć otworzenia drzwi.
7. Auto powinno się otworzyć.
8. Wyłączamy zapłon, wyciągamy kluczyk zapasowy. Wkładamy kluczyk główny w stacyjkę i przekręcamy zapłon. (będziemy kodować kluczyk zapasowy na klucz nr. 2)
9. Wychodzimy z auta i kluczyk zapasowy wkładamy do zamka kierowcy i zamykamy auto.
10. Po zamknięciu w ciągu 5 sekund naciskamy otworzenie drzwi na pilocie zapasowym 2 razy z odstępem sekundowym pomiędzy kliknięciami.
11. Auto powinno się otworzyć.
12. Kluczyki powinny być zakodowane i centralny zamek powinien działać.

Mi się udało, jeśli pomogłem napisz o tym ;) Pozdrawiam

Edytowane przez ndjaro

• 2 lata później...
Opublikowano

Działa!! POLIFT A4 b5 1.8t 99rok

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 4.12.2018 o 10:43, ndjaro napisał:

Gdy zmieniłem obudowę na nową chińską mrugało immo. Włożyłem do starej oryginalnej nie mruga i odpala auto.

Odgrzeje kotleta. Chłopaki w jaki sposób wyciągnąć pestkę immo ze starego kluczyka ? Widzę, że jest czymś przyklejona. Przekładał to ktoś do nowego kluczyka ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hej,

Dzis bede probował to ogarnac bo mam chyba duzo problem .  ( temat opisany na moim profilu** )

Opublikowano

Hej,

Dzis bede probował to ogarnac bo mam chyba duzo problem .  ( temat opisany na moim profilu** )