Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Stacyjka, kodowanie kluczyka..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zgubiłem kluczyk od mojej b6, został mi tylko kluczyk plastikowy(serwisowy), potrzebuję poradę czy lepiej kupić cały zestaw startowy czy stacyjke z 2 kluczykami, wkładkę do drzwi+ kodowanie kluczyków.. Jak wyjdzie lepiej cenowo, za nowy kluczyk zamiennik powiedzieli mi 450 zł ale zostaje jeszcze wkładka.. 

Opublikowano

Potrzeba pin immobilisera, klucz uzywka najlepiej 2sxt mogą być z b6 lub b7, 2 nowe transpordery i nowe groty docięte z serwisówki i samemu można zakodować klucze oraz przypisać. 

Opublikowano

Gdzie dostanę ten pin i transporder? Orientujesz się mniej więcej jak to cenowo by wyglądało za wszystko? Wiem że zestaw startowy 250-350 zł ale jak narazie nie ma na żadnych aukcjach zestawu z moimi numerami komputera.. Jestem trochę zielony w te klocki.. Chciałabym jak najszybciej i w miarę rozsądnie cenowo to zrobić. 

Opublikowano

Pin immo może być przy kluczu serwisowym lub w papierach auta szukaj 5 cyfr z 0 na początku. Jeśli nie masz musisz znaleźć kogoś kto ma odpowiednie oprogramowanie i Ci odczyta koszt różnie 50zl w zwyz, nowe transpordery jakieś 30zl allegro i piloty zależnie jak kupisz cenowo myślę że b6 w ładnym stanie ze 100 no i grot płaciłem 90zl za 1 szt. W moim przypadku pin immo 50zl, 2 klucze igła z b7 400zl, groty do b7 180zl i transpordery 30zl czyli łącznie 660zl kodowanie we własnym zakresie. 

Opublikowano

Grot dorobię w normalnym zakładzie dorabiania kluczy? Kodowanie dam radę sam czy kompa trzeba i kogoś kto się zna? I jak się ma Grot do starej stacyjki? Czy muszę kupić stacyjke z grotami do niej? 

Screenshot_20181204-173947.jpg

Opublikowano

Grot dorobisz gdzie klucze, kodowanie jak masz vcds i kabelek jest proste nie trzeba zmieniać stacyjki wzór grota masz w kluczu serwisowym. Jest jeszcze opcja immo off i gwoździem odpalisz :)