Sidżej Opublikowano 4 Grudnia 2018 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Witajcie Panowie mam problem. Dzisiaj zrobiłem traskę 300km. Musiałem zjechać na stację. Za 5 minut uruchomiłem silnik kierując się w dalszym kierunku. Ku mojemu zdziwieniu auto przestało "jechać". Turbinę nie odłączyło- słychać gwizdy na postoju, ale straciło moc i zbiera się jak muł. Podłączyłem pod Vaga. Błąd przepływki - kod 00553. Chciałem sprawdzić bloki pomiarowe. Na postoju ze zmianą obrotów silnika MAF ( wymagany ) idzie w góre, natomiast Maf( aktualny) stoi w miejscu- nie reagując na gaz... Czy już przepływka odmówiła posłuszeństwa czy wina leży gdzie indziej? Pozdrawiam
Tracer39 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Sprawdź kostkę i wiązkę od przepływki.
Sidżej Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2018 5 minut temu, Tracer39 napisał: Sprawdź kostkę i wiązkę od przepływki. Już sprawdzałem, odpinałem, macałem, wiązka ok..
badyl666 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Witam. Miałem ten błąd. Założyłem temat na tym forum: I na tym: https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=3383352&sid=f3f8393b3e47cfacbd1b74140a340aa3#16858337 Rozwiązaniem u mnie była wymiana sterownika (od passata). Koszt około 100zł.
Sidżej Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2018 Kolego, dokładnie jaki sterownik masz na myśli? Link? Z góry dziękuje
badyl666 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Ja po wszystkich pomiarach (napięcia, ciągłość przewodów, nowa przepływka) wymieniłem sterownik silnika ECU. Uszkodzone było wyjście na przepływomierz. Ty musisz najpierw wszystko posprawdzać i podmienić (pożyczyć od kogoś) przepływkę na próbę. Przeczytaj post na elektroda.pl
Sidżej Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2018 Do zamknięcia Uszkodzona przepływka
Rekomendowane odpowiedzi