wezel Opublikowano 27 Lutego 2009 Opublikowano 27 Lutego 2009 Mam takie pytanie; co moze byc przyczyna sciagania auta w prawo?Dodam,ze z przodu zalozylem nowe opony i ustawilem zbieznosc w serwisie.
variocustoms Opublikowano 27 Lutego 2009 Opublikowano 27 Lutego 2009 Podczas hamowania czy przyspieszania ? Spróbuj zamienić opony, generalnie po zbieżności powinno być ok, sam robiłem w tym tygodniu i gra. Jak tylko przy hamowaniu tj nie równo biorą hamulce, jak przy przyspieszaniu to źle zrobiona zbieżność, przód powinien byc lekko rozbieżny do 1,5 stopnia a tył lekko zbieżny, tj, max do 1 stopnia.
ksiadz99 Opublikowano 27 Lutego 2009 Opublikowano 27 Lutego 2009 a moze byl dzwon no ale krzywego auta to ja tobie nie zycze.. narazie wroc tam gdzie robiles zbieznosc i powiedz ze sciaga, powinni wyregulowac[br]Dopisany: 27 Luty 2009, 22:25_________________________________________________a tak w ogole to pytanko do ukladu kierowniczego a nie do zawieszenia
soolek Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 Znajdź dobrego mechanika, który ustawia zbiezność "na lampki", a nie komputerem. Mi chcieli grzebać w tylnej belce, bo niby krzywo chodził - po zbieżności na "lampkach" jest wszystko OK.
wezel Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Opublikowano 28 Lutego 2009 ksiadz99 a sciaganie ayta moze byc tez wina wahaczy, a czy wahacze to uklad kierowniczy?
ksiadz99 Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 wezel, powodem moga byc tez opony wiec moze zaloz temat w dziale felgi i opony, co..?
kepasa Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 skoro ustawiłeś zbieżność to wrzuć sobie stare opony albo letnie felgi na przód i zobacz czy dalej ściąga, w ten sposób wyeliminujesz ewentualne złe opony... jak dalej będzie ściągać proponuję wrócić do serwisu od zbieżności i przyreklamować...
KrzyHo Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Sprawdź ciśnienie w oponach, od tego się zaczyna szukanie. Później przełóż opony. Sprawdź luzy w zawieszeniu. Pojedź na sprawdzenie zbieżności do innego warsztatu dla sprawdzenia poprawności.
domjenick Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 przeciez juz raz wspominales ten problem,po co zakladasz nowy watek??? http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_czy_to_normalne_dzialanie_abs-t42593.0.html;msg704255#msg704255
wezel Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 domjenickbo nie dostalem wyczerpujacych odp na ten temat, a ksiadz99 po co sie udzielasz i madrujesz skoro wiesz ze moze byc wiele przyczyn i rownie dobrze ten watek mozna umiescic w kilku roznych dzialach.
Rekomendowane odpowiedzi