Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Widoczność danych RDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W każdym moim poprzednim samochodzie informacje RDS były wyświetlane gdzieś "na wierzchu". Tzn. informacje o aktualnym programie, wykonawcy utworu, telefonie do radia itp. W Audi potrafię to odczytać tylko wchodząc w "Tekst radiowy".

W instrukcji jest zdjęcie, gdzie poniżej nazwy stacji wyświetlają się informacje o utworze. Jak jest u Was?

rds.png

Opublikowano
  • Autor

O to właśnie chodzi, że widzę tylko jedną opcję z tym związaną: "Tekst radiowy", ale wtedy wyświetli mi wszystkie dane z RDS na całym ekranie i nic poza tym. W poprzednich samochodach te dane się zmieniały na wyświetlaczu pod nazwą stacji - tu mam tylko samą nazwę, logo i ikonkę "i".

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli ktoś uporał się z tym problemem (braku tekstu poza "i" na wyświetlaczu), to z chęcią poznam rozwiązanie :)

Opublikowano
W dniu 14.12.2018 o 17:03, fio napisał:

O to właśnie chodzi, że widzę tylko jedną opcję z tym związaną: "Tekst radiowy", ale wtedy wyświetli mi wszystkie dane z RDS na całym ekranie i nic poza tym. W poprzednich samochodach te dane się zmieniały na wyświetlaczu pod nazwą stacji - tu mam tylko samą nazwę, logo i ikonkę "i".

a w jakim aucie to miałes  ?  jaka wersje NAVI ( Radia ) miałes ?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 30.12.2018 o 14:44, wrclaguna napisał:

a w jakim aucie to miałes  ?  jaka wersje NAVI ( Radia ) miałes ?

Volvo V60, Opel Signum. Wersji radia nie pamiętam.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za info. Zmylił mnie ten obrazek w instrukcji.

• 1 rok później...
Opublikowano

Pozwolę sobie odgrzać temat.

Przytoczona powyżej instrukcja, jest jak najbardziej prawdziwa.

Dokładnie tak jak wskazuje instrukcja, u mnie wyświetlają się informacje na stacjach niemieckich.

Działa również na czeskich np. Orion. Wtedy wyświetla zarówno tekst jak i obrazek.

Nie działa tylko przy polskich stacjach... Wtedy trzeba wejść przez ustawienia do informacji.

Czy komuś udało się rozwiązać temat? Może jakiś update oprogramowania?

A może tylko mnie to przeszkadza? :D

Ale wydawałoby się, że w samochodzie za ponad trzy stówki nie powinno być takich problemów. :/

Edytowane przez Gany

Opublikowano
  • Autor

No i tak to powinno wyglądać...

20200303_173909.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś już chyba poruszał ten temat i chyba nie dało się.

Też strasznie mnie to denerwuje że praktycznie w każdym radiu z RDS  jakie spotkałem (w aucie, domu itp) wyświetlane są zmienne treści RDS (nazwa programu, godzina, wykonawca itp), a tylko jak napisałeś w aucie z trzy stówki to nie działa.

To, że wyświetla jakieś dane dla zagranicznych stacji może mieć jakiś związek z ustawieniem w ustawieniach radia - "Baza danych Gracenote".

(nie wiem dokładnie co to jest i co daje).

A jak już rozmawiamy o radiu - mam muzykę nagraną na kartę SD, w folderze z nazwą wykonawcy mam podfoldery z poszczególnymi albumami.

Czy ktoś wie jak zrobić aby gdy zakończy się odtwarzanie utworów z jednego folderu zaczął odtwarzać muzykę z następnego folderu ? (Zawsze zaczyna odtwarzać od początku bieżący folder, co jest bardzo wkurzające - w żadnym aucie tak nie miałem).

Czy wam też wyświetla okładki tylko niektórych płyt ? Mam duże MMI Touch z twardym dyskiem, nie wiem dlaczego wyświetla mi okładki tylko w niektórych utworach - tak na oko tylko w 20% utworów wyświetlana jest okładka płyty. Nie wyświetla okładek także w utworach kupionych z legalnego źródła i z okładką wgraną że tak powiem "fabrycznie". We wszystkich innych autach gdzie sprawdzałem tą samą kartę (VW, Skoda, Nissan, Mazda) okładki wczytują się bez problemów.

Opublikowano

Wyświetla mi 100% okładek. Wszystko zgrane z oryginalnych kompaktów na kartę SD z biblioteki iTunes. Wgrywam tylko całe płyty a nie pojedyncze kawałki. 

Edytowane przez vvalery

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Niedawno kupiłem samochodzik sprowadzony z Niemiec z polskiego programu Audi select plus. Też nie mam tekstu RDS, tylko ikonkę

Opublikowano
6 godzin temu, Michal310 napisał:

Niedawno kupiłem samochodzik sprowadzony z Niemiec z polskiego programu Audi select plus. Też nie mam tekstu RDS, tylko ikonkę

Generalnie to radio jest do d*py i nie wiem dlaczego w Polsce się tak dzieje, a na zagranicznych stacjach jak już wspomniano jest inaczej. Przestałem słuchać radia i słucham płyt bo tylko w aucie jest na to czas :-)

• 1 rok później...
Opublikowano

Może radio trzeba zaktualizować

Opublikowano
23 minuty temu, Irek4999 napisał:

Może radio trzeba zaktualizować

Nie.