Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ubytki oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

U mnie korbowody jakimś cudem te rurki uszkodziły...

Opublikowano
W dniu 24.01.2019 o 14:49, BeyerBrown napisał:

Jeśli możesz to wstawiaj 2.7BiT z poliftowej A6 C5 :wink: 

Popularny myk.Wstawisz wynalazek,którego nie było w tej budzie.Władujesz z 15 kafli i co chwila dalsze dłubanie,bo się to sra.Temat przerabiany u 1 forumowicza u nas:glupek2:

Opublikowano

Wyszedłem z założenia, że skoro oba silniki (3.0 i 2.7T) były ładowane do A6 i zestawiane z praktycznie tymi samymi skrzyniami, to raczej nie jest to operacja z cyklu Mission Impossible ?

Opublikowano

Nie,no ok.Ale akurat w A4 to nie chodziło:glupek2:Dużo ludzi tak robi.Ale to zawsze jest przerobione na coś czego tu nie było i potem znowu to,czy tamto się psuje.I tak ,co chwila.Decydując się na taki krok trzeba się tez liczyć z tym,że sprzedając auto potem, zainteresowanych jest znikomy procent ludzi.Tylko ci,którzy lubią dłubanie i przerabianie w samochodach i to doceniają.

Edytowane przez mirek31071977

Opublikowano

Masz sporo racji. Jednak co do późniejszej odsprzedaży to już sam tytuł w ogłoszeniu "Sprzedam A4 z silnikiem 3.0 220KM" zniechęca sporą część szukających takiego auta. Prędzej na Multiplę się ktoś skusi niż na Audi z tym motorem :wink:  Dlatego z myślą o pozbyciu się w miarę szybko tego samochodu (za kilka lat) bezpieczniej wpakować w niego 1.8T
A najlepiej 1.9TDI :decayed:

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano
  • Autor
W dniu 3.02.2019 o 22:23, BeyerBrown napisał:

Masz sporo racji. Jednak co do późniejszej odsprzedaży to już sam tytuł w ogłoszeniu "Sprzedam A4 z silnikiem 3.0 220KM" zniechęca sporą część szukających takiego auta. Prędzej na Multiplę się ktoś skusi niż na Audi z tym motorem :wink:  Dlatego z myślą o pozbyciu się w miarę szybko tego samochodu (za kilka lat) bezpieczniej wpakować w niego 1.8T
A najlepiej 1.9TDI :decayed:

1.8t jak i 1.9 jeździ tego mnóstwo, niekiedy ktoś woli wyremontować asn'a A inny wstawić drugi silnik..

Opublikowano

Ja bym ten blok w ASN podciągnął pod wadę fabryczną.Dlaczego jedne jeżdżą po 300-400 i nic się specjalnego nie dzieje,a inne padają po ok.200?

Opublikowano

wlasciciele nie dbaja

raz drugi nie dopilnujesz oleju i zaczynają się cyrki

3 lata temu spuscilem z takiego silnika 2.8 litra starego oleju

Opublikowano
2 minuty temu, Dev napisał:

wlasciciele nie dbaja

raz drugi nie dopilnujesz oleju i zaczynają się cyrki

3 lata temu spuscilem z takiego silnika 2.8 litra starego oleju

Dokładnie.Ja zmieniałem co 10 tysi i nigdy nie dopuszczałem do zapalenia się kontrolki.Blok pierdyknął 2 dni po 3 wymianie oleju odkąd go mam:glupek2:.Pewnie trafiłem na "dobrze docierany"wcześniej egzemplarz.Stało się to 7.01 zaraz po odpaleniu i -11.NIE,NIE PAŁOWAŁEM.?