Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z odpaleniem błędy przekaźnika pompy paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , wczoraj rano padł mi akumulator, odpalilem na kable i wszystko grało . Przejechałem około 30 km , żeby się doładował . Po 4ch godzinach znowu padł. Długo nie myśląc kupiłem nowy . I zaczły się problemy . Po zamontowaniu nowego normalnie odpalił przejechałem z 7 km zgasiłem i po 40 min próbuje odpalić i nic z tego . Rozrusznik kręci a auto nie odpala. Kolega przyjechał podłączył komputer wyskoczyło sporo błędów . Pokasował wszystkie auto odpaliło . Po 7 godzinach próbuje odpalić i tak samo jak wcześniej rozrusznik kręci auto nie pali . Znowu kolega podłączył komputer , wyskoczył błąd pompy paliwa . Zwarcie do masy . Usunoł auto odpaliło . Po 6 godzinach poszedłem odpalić i od pierwszego strzała odpalił . Po 5 godzinach odpalam i znowu nie pali . Wie ktos może co może być przyczyną ? Z góry dzięki 

Opublikowano

Posprawdzaj przekaźniki w skrzynce ecu w komorze silnika

Opublikowano
  • Autor

Takie coś miałem w przekaźnikach , wybrałem wode i dalej nie pali . 

received_322052295308785.jpeg

Opublikowano

Powyciagaj przekaźniki i jeśli czujesz się na siłach pozdejmuj plastikowe obudowy i sprawdz jak wyglądają w środku. Posprawdzaj też wszystkie bezpieczniki. Sprawdz czy po przeleceniu zapłonu zapala się kontrolka świec zarowych- jeśli nie to 219 umarł i będzie odpalal tylko wtedy kiedy będzie kontrolka grzania swiec

Edytowane przez sitar

Opublikowano
  • Autor

Zapala sie i gasnie ,podczasz proby odpalenia mryga i swieci sie trojkat

Opublikowano

Daj zdjęcie tej kontrolki co teraz mryga i screena z błędami które aktualnie się pojawiają w sterowniku silnika :hi:

Basenik w obudowie ECU to standard w przypadku gdy odpływ wody z podszybia jest zatkany ( dwa odpływy znajdziesz jak wymontujesz akumulator ).

Ilość i skala uszkodzeń z tym związanych zależy od czasu oddziaływania  jak i poziomy wody w tym baseniku .

Czasem wystarczy wysuszyć przekaźniki i udrożnić odpływy, w innym przypadku trzeba wymieniać przekaźniki i łatać okablowanie :whistling:

Opublikowano
  • Autor

A wiec tak , wymienilem przekaznik 219 auto odpalilo . Zrobilem 70 km ,podczas jazdy zapalila mi ssie kontrolka od swiec znaczy mrygala ale zgasla.zostawilem na parkingu. Rano do auta , slaby akumulator nie odpalil. Jakies buczenie bylo po zamknieciu auta , wydaje mi sie ze to wiatrak .Kupilem reszte przekaznikow 202 , 395 . Czy aku moglo pasc od jakiegos przekaznika ?

Opublikowano
19 godzin temu, Grzesiek93 napisał:

Czy aku moglo pasc od jakiegos przekaznika ?

Jeżeli długo pływały w tym oczku wodnym to w środku pod wpływem korozji elektrochemicznej pełne są pewnie jej produktów, przez nie prąd całkiem nieźle przepływa jak są wilgotne  i może spokojnie rozładowywać aku w kilka godzin :hi:

Mogą też powodować że styki wykonawcze przekaźnika są cały czas zwarte i odbiornik do niego podłączony jest cały czas włączony :whistling:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wszystkim za dobre rady :) wymieniłem wszystkie trzy przekazniki auto działa :) faktycznie wszystkie były skorodowane w środku. Woda się lała przez połamaną obudowę . Problem jeszcze jest taki że nie działa mi domykanie szyb z pilota ale to mały problem . 

Opublikowano

Pewnie rozkodował Ci się pilot. Są różne szkoły jak go zakodować-ja robię tak że wkładam kluczyk do stacyjki, przekręcam na zapłon i opuszczam i zamykam szybę kierowcy 2 razy i domykanie zaczyna działać...