Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BRD pytanie o wtryski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Mam BRD 170km, dolega mu brak mocy. 

Moje pytanie czy jeżeli korekcje w Vcds w grupach 13 i 18 są moim zdaniem dobre, to czy wtryski i tak mogą być uszkodzone?? 

Wklejam logi które były robione jakiś czas temu, od tego czasu logi są cały czas z podobnymi wartościami. 

http://vaglogi.pl/log-011_013_023_71t7GAz.html

Drugie pytanie:

Czy polecicie jakiś warsztat, który ma pojęcie o 2.0 tdi i trafnie diagnozuje w Poznaniu bądź okolicach? 

Opublikowano

@Marcin Kaszyński z tego co widzę to już prawie 2 lata masz ten problem z brakiem mocy?

Opublikowano
  • Autor
54 minuty temu, Marcin Kaszyński napisał:

Witam, 

Mam BRD 170km, dolega mu brak mocy. 

Moje pytanie czy jeżeli korekcje w Vcds w grupach 13 i 18 są moim zdaniem dobre, to czy wtryski i tak mogą być uszkodzone?? 

Wklejam logi które były robione jakiś czas temu, od tego czasu logi są cały czas z podobnymi wartościami. 

http://vaglogi.pl/log-011_013_023_71t7GAz.html

Drugie pytanie:

Czy polecicie jakiś warsztat, który ma pojęcie o 2.0 tdi i trafnie diagnozuje w Poznaniu bądź okolicach? 

No tak, zaczęło się w lipcu 2017

Opublikowano

To raczej nie pompek wina, coś się dzieje z doładowaniem silnika .

Jego wartość ( pod pełnym obciążeniem ) faluje od 1,5 do 2,5 bara ....:whistling:

Dzieje się tak cyklicznie co 5 sekund .

Dziwny objaw, nie wygląda mi to na przycierającą się zmienną geometrię...

Opublikowano
  • Autor

@piotrsob1Turbina była na regeneracji, tam gdzie regenerowałem powiedzieli, że zrobione. Jest minimalna poprawa, turbo fajnie dmuch w zakresach 1500 do 2000 rpm. ale powyżej i poniżej... dramat.

zastanawiam się czy nie wyciągnąć turbo i dać do sprawdzenia do innej firmy.

Opublikowano

@Marcin Kaszyński sprawdziłeś wszystkie (ale to wszystkie) przewody podciśnieniowe? Każdy przewód odłączyć z jednej i z drugiej strony, obejrzeć końca, sprawdzić szczelność. A najlepiej od razu je wymienić.

Miałem kiedyś podobny problem jak Ty z VW Golf IV 1.9 TDI AHF (kręcony do 150KM). Samochód powoli, coraz bardziej tracił moc. Niektóre przewody ciśnieniowe pękały wzdłużnie i łapał lewego powietrza. Wtedy turbo może sobie gwizdać ile chce, a kuce spać będą. Wymiana przewodów i od razu odzyskał moc.

Sprawdź u siebie lub najlepiej wymień. Koszt niewielki, a to może być ten problem..

Opublikowano

Do sprawdzenia podciśnienia, gruszka, podmiana zaworu N75

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Koledzy problem rozwiązany, mam nadzieję. Auto pojechało do elektro Mechanika. Problemem okazały się spadki napięcia, nie sypało żadnymi  blędami.  Okazało się, że w puszcze od bezpieczników były zaśniedziałe piny. Całe wiązki wychodzące ze sterownika silnika i bezpieczników były sprawdzone, pin po pinie. Powodowało to nie do końca prawidłowy sygnał na n75 i sterownik gruszki.

Auto tak mi się wydaje odzyskało wigor. W tę środę jadę na hamownie.

Edytowane przez Marcin Kaszyński