Lichy92 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Witam. Mój problem pojawił się dzisiaj i wygląda nastepujaco: Wsiadłem do samochodu i przekręciłem kluczyk po czym usłyszałem trzykrotnie sygnał dźwiękowy i na fisie pojawił się czerwony wykrzyknik z napisem BREMSE. Po odpaleniu i próbie przejażdżki wyświetlił się dodatkowo ÖLDRUCK. I tak na zmianę migają na fisie. Płyn hamulcowy jest w odpowiedniej ilości. Akumulator też raczej ok. VAGCOM nie pokazuje żadnych błędów. O co tutaj może chodzić ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 oldruck i czerwona olejarka to niskie ciśnienie oleju. Jeśli tak jest to na 99% smok olejowy do czyszczenia i lepiej nie jeździć. Ciśnienie oleju do sprawdzenia obowiązkowo i pewnie micha w dół i czyszczonko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lichy92 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Okej to by wyjaśniało wiele. Ale o co chodzi z tym układem hamulcowym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Sprawdź aku miernikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lichy92 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 21 godzin temu, przem8 napisał: Sprawdź aku miernikiem. Akumulator sprawdzony, jest okej. Nie mam pojęcia co dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lichy92 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Tak siedzę i myślę, jeśli był by to jakiś czujnik np. ABS lub płynu hamulcowego to VAGCOM by go wywalił ? Nie mylę się ? Czytałem na forum, że to może być sterownik ABS, ale w takim przypadku też VAGCOM dał by znać ? Może mieć tutaj znaczenie płyn do wspomagania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitar Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Płyn wspomagania nie ma tu nic do rzeczy . Spróbuj dolać troszkę płynu hamulcowego bo czasem wystarczy naprawde niewiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lichy92 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 13 minut temu, sitar napisał: Spróbuj dolać troszkę płynu hamulcowego bo czasem wystarczy naprawde niewiele Niestety nie ma miejsca bo jest full. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lichy92 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Panowie wsiadam dziś do auta i zero błędów... Rozmawiałem z mechanikiem i mówił, że może wilgoć się gdzieś dostała. Więc temat chyba do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Czasami też świrują zegary. Samo na pewno się nie naprawiło i nie cieszyłbym się za wcześnie:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi