Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam takie pytanie, mam alu 8,5J, ET35 i z przodu koło jest idealnie równo z nadkolem, nawet minimalnie wystaje, a z tyłu trochę koło jest schowane, jaki dystans założyć żeby wysunąć koło na równo z nadkolem? 20mm wystarczy?

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 511,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mam takie pytanie, mam alu 8,5J, ET35 i z przodu koło jest idealnie równo z nadkolem, nawet minimalnie wystaje, a z tyłu trochę koło jest schowane, jaki dystans założyć żeby wysunąć koło na równo z nadkolem? 20mm wystarczy?

nawet 10 mm wystarczy

ps: masz zawias seryjny :?:

Opublikowano

nawet 10 mm wystarczy

dzięki!

narazie seria, ale narazie też latam na stalówkach z zimówkami, poluję na jakiś używany gwint, najlepiej KW :) także na sezon osadzę go ile się da :decayed:

Opublikowano

witam.

do a4 b5 2000r sedan ajm, zalecane felgi to 6JX15H2 ET45 5x112 - Zgadza się?

Mam okazje kupic: Rozstaw: 5x112x57 ET47

Czy bedą pasować? Niby powinienem miec Et45 a tu jest et47... nie chchałbym miec jakis problemów po zakupie.

Domyslam sie również ze gdzies w tych 100s watku znajde odpowiedz, ale brak czasu na przeczytanie wszystkiego.

Opublikowano

witam.

Czy bedą pasować? Niby powinienem miec Et45 a tu jest et47... nie chchałbym miec jakis problemów po zakupie.

Domyslam sie również ze gdzies w tych 100s watku znajde odpowiedz, ale brak czasu na przeczytanie wszystkiego.

będą pasować

Opublikowano

nawet 10 mm wystarczy

dzięki!

narazie seria, ale narazie też latam na stalówkach z zimówkami, poluję na jakiś używany gwint, najlepiej KW :) także na sezon osadzę go ile się da :decayed:

no to dużo go nie opuścisz bo będzie ci nieźle przycierać o błotniki :wink4:

witam.

oczywiście że będą pasować

Opublikowano

witam.

oczywiście że będą pasować

z tego co widze na schemacie to bedzie różnica 2mm? na co ona wpływa itp? czy moze w tym wypadku (ET45 i E47) nie ma wogole różnicy?

sorry za moje "durne" pytania :-) jak ktos ma chwilke to niech napisze:)

poprostu mam "pod reką" takie felgi do kupna i chce na nie załozyc 195/65/15 i nie wiem czy brac spokojnie te e47 czy szukac dalej preferowane et45 w innych ofertach...

Opublikowano

z tego co widze na schemacie to bedzie różnica 2mm? na co ona wpływa itp? czy moze w tym wypadku (ET45 i E47) nie ma wogole różnicy?

:facepalm:

naprawde sądzisz że te 2 mm będą robiły jakąkolwiek różnice :?:

Opublikowano

ok, dzieki - no własnie mysle ze nie - ale wole sie upewnic bo wczesniej nie wiedizłem co to za oznaczenie:P teraz juz wszystko jasne...

EDIT:

a jeszcze jedno pytanko. Bo zapomnialem wspomniec: do zawieszenia 1BE jakie beda najbardziej odpowiednie? moze jakies inne niz te o których wspominam?

Opublikowano

Mam zamiar kupić felgi stalowe na zimę do B5 do opony 195x65x15 szerokość felgi J6. Problem z doborem ET, powinno być 45 ale czy nie będzie problemu z felgą o ET 33 czy http://www.a4-klub.pl/smf/index.phpT 37? Bo takie mam okazję kupić?

Opublikowano

Mam zamiar kupić felgi stalowe na zimę do B5 do opony 195x65x15 szerokość felgi J6. Problem z doborem ET, powinno być 45 ale czy nie będzie problemu z felgą o ET 33 czy http://www.a4-klub.pl/smf/index.phpT 37? Bo takie mam okazję kupić?

nie bedzie problemu, beda szerzej osadzone na aucie, bedzie nawet lepiej wygladal...

ja u siebie mam et35 przy 8" i jest ok :wink4:

Opublikowano

kupuj bez obaw

Opublikowano

Hej,

Mam pytanko. Z góry przepraszam jeżeli już było zadane.

Mam zamiar kupić felgi w rozmiarze 18" do Audi A4 Avant B7. Myślę o felgach

8J x18 lub

7,5J x18

Jakie ET dobrać do takich felg aby nie wystawały za bardzo, ale też żeby nie były bardzo schowane?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Opublikowano

oryginalnie jest 43 i 45 ale śmiało możesz szukać 35 jeśli oczywiście opona będzie z głową dobrana

Opublikowano

oryginalnie jest 43 i 45 ale śmiało możesz szukać 35 jeśli oczywiście opona będzie z głową dobrana

na aukcji widziałem felgi z oponami

8Jx18 ET40 z oponami 235/40 r18

Orientujesz się mniej więcej jakby to wyglądało? Felgi byłyby mocno schowane w nadkole czy będzie optymalnie?

Pozdrawiam

Opublikowano

optymalnie

Opublikowano

Panowie mam pytanie czy na felgę 8J 17" et 48 opona 225/50 będzie dobra do mojego avanta?

Zawias to 1BE.

Letnie były 225/45,a na zimę chcę 225/50 -zastanawiam się ,czy się zmieści taka oponka. :mysli:.

Pytam bo miejsca przy górnych wahaczach z przodu i tyłu już teraz jest niewiele,a może ktoś ma taką konfigurację opona-felga-zawieszenie.

Jeśli dubluję pytanie to sorki :wink4:.[br]Dopisany: 07 Grudzień 2011, 01:29_________________________________________________dobra ,sprawdziłem nie wejdą :confused4:. szukam 225/45 :wink4:

Opublikowano

nie czytalem calego tematu bo jakos checi brak ale do rzeczy

co z 9J o ET48 19" zrobic? rozstaw felgi 5x120 bmw

jaki dystans max???

od razu podpowiem ze da rade zrobic tylko >18mm przelotowy lub >16mm z wystajacymi srubami. :mysli:

auto na gwincie, aha i opona chyba do tego kupic 225/35 jesli juz.

Opublikowano

sądzę że jak najbardziej :) chętnie bym do siebie wrzucił taki zestaw :cool1: