Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a czy do b5 avant pasować będą 8,5J, ET 35 ? 18" oczywiście...

jeśli opona będzie nie za szeroka i zawieszenie nie za niskie to może ci delikatnie przycierać tylko z przodu

na takie koła chcę założyć opony 215/40, ewentualnie 225/40, da radę? auto mam nieco obniżone....

z przodu będzie kiepsko przy 225/40 więc bierz 215/40

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 511,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a czy do b5 avant pasować będą 8,5J, ET 35 ? 18" oczywiście...

jeśli opona będzie nie za szeroka i zawieszenie nie za niskie to może ci delikatnie przycierać tylko z przodu

na takie koła chcę założyć opony 215/40, ewentualnie 225/40, da radę? auto mam nieco obniżone....

z przodu będzie kiepsko przy 225/40 więc bierz 215/40

Dzięki! już opony mam - przód i tył będzie 215/40, tak jak pisałem. wkrótce u mnie w temacie będą zdjęcia :)

Opublikowano

pany 16cali 7,5j ET45 nie będzie nic obcierać od środka? takie kapcie mi przewiózł kolega bo pomylił 35 z 45 :kox:

A nie bardzo mam czas sprawdzić to w realu

Opublikowano

pany 16cali 7,5j ET45 nie będzie nic obcierać od środka? takie kapcie mi przewiózł kolega bo pomylił 35 z 45 :kox:

A nie bardzo mam czas sprawdzić to w realu

bedzie gicior :good:

Opublikowano

:good:

dzięki to zamawiam zimówki na to :hi:

Opublikowano

Jakie ET przy felgach 19 cali przód 8,5 cala a tył 9,5. Auto A4 B6 1.8TQ. dodam że opona 235. :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czy felgi o takich parametrach 17' ET 35 17x7J będą wystawały w audi a 4 i jak będą wyglądały względem org 16 słoneczek ?

Opublikowano
czy felgi o takich parametrach 17' ET 35 17x7J będą wystawały w audi a 4 i jak będą wyglądały względem org 16 słoneczek ?

nie beda wystawały bedzi git :good: Ja tak wlasnie mam, w wzgledem slonczek :mysli: jakie tam masz et?

Opublikowano

w słoneczkach mam ET42,piasta 57,1 mm,7Jx16 a na felgę 17 o szerokości 7J opony 225 nie będą za szerokie?

Opublikowano
w słoneczkach mam ET42,piasta 57,1 mm,7Jx16 a na felgę 17 o szerokości 7J opony 225 nie będą za szerokie?
Bedzie dobrze.. :good: po prostu kolo pójdzie na zewnatrz o 7 mm, optymalne dla szerokosci 225 jest 7,5 cala, ale spokojnie moze byc 7 cali
Opublikowano

a na felgę 17 o szerokości 7J opony 225 nie będą za szerokie?

kiepska opona jak na tak wąską felge, polecam ci 205/50 (ewentualnie 215/45 bądź /50)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam :),Panowie mam pytanie bo chcę kupić jakieś ładniejsze felgi do mojego Avanta B5 i znalazłem 16" 7,5J BBS z Audi V8 ale mają ET35 chcę na to założyć oponę standardową 205/55 i moje pytane brzmi czy mam jaką kolwiek szansę przytrzeć rantami o nie?

Bo mam doświadczenie z golfa na Bilstein-ie B6 i H&R-ach ET13 tarło zawsze na nierówności ,a ET28 tylko z tyłu i to rzadziej ,ale chcę już mieć święty spokój z tym. Później będę miał jeszcze dwuczęściowe BBS 17" (chyba też 7,5J) z VW o ET37 z oponą 205/50 i mam to samo pytanie.

Podpowiecie? :notworthy:

Opublikowano

Witam :) Panowie mam pytanie czy beda pasowaly felgi 6J 15 cali z ET 37 zamiast 45? Dodam ze chodzi o stalowki z oponami zimowymi.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

pewnie, nawet lepiej :decayed:

Opublikowano

Dzieki wielkie :notworthy:

Opublikowano

poprzedniej zimy miałem właśnie stalówki z et45 i były dość mocno schowane, et37 będzie :good:

Opublikowano

Witam koledzy :hi: czy takie felgi z oponami 205/50 lub 205/55 i obniżonym zawieszeniem o 20mm nie będzie obcierać o wahacze czy inne części zawieszenia?

Średnica: 16"

Szerokość: 7J"

Roztaw otworów: 5x112

Otwór centralny:dobrany do auta (70,0 - )

Osadzenie (ET): 46

Opublikowano

To ja też zapytam:

Mam zamiar kupić felgi stalowe 16" i do tego zimówki Continental ContiWinterContact 205/55 91H. Rozstaw śrub 5x112 jeśli się nie mylę. Co o tym sądzicie?

Jakieś konkretne ET by pasowało czy nie zwracać na to uwagi. Dzięki za każdą podpowiedź. :hi:

Opublikowano

To ja też zapytam:

Mam zamiar kupić felgi stalowe 16" i do tego zimówki Continental ContiWinterContact 205/55 91H. Rozstaw śrub 5x112 jeśli się nie mylę. Co o tym sądzicie?

Jakieś konkretne ET by pasowało czy nie zwracać na to uwagi. Dzięki za każdą podpowiedź. :hi:

najlepiej z et 37-32 ja mam et 40 i są za bardzo schowane w nadkola

Opublikowano

mam mały problem..

na oku mam koło z Porsche 20" o 9 calach szerokości, koła mają wysokie ET, bo aż 60. Jak wiadomo w prosiakach mamy inny rozstaw śrub, dlatego muszę zastosować dystans zmieniający rozstaw.

adapter ma 15mm szerokości, tak więc ET zmniejszy się do 45. Zastanawiam się czy ma to prawo się zmieścić ? Wiadomo opona będzie bardzo wąska pewnie 215/30.

Ma ktoś dobrą wyobraźnie i byłby w stanie mi powiedzieć jak to by wyglądało ?