Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

235/45 R17 felga 7,5" ET42 wejdzie do B5 Q???

na luzie

a żeby miało to wygląd jak kolega który ma ET35 R16 kapec 225/45 i 7,5J???

dystans 10 załatwi sprawę?

bo przy Et42 bedzie schowane a przy et 35 jest na roni przyjanmiej tak mial koles bo specialnie pytalem ;)

ET35 jest równo z błotnikiem , przy dobrej glebie (jak u mnie) wygląda fajnie , jak założyłem takie same fele z ET45 to tarło jak c**j.

Wszystko zalezy od gleby

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 511,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

gleby brak na razie

co do dystansów powiedzmy ze zakupie 10mm oddali to felgę czy nie za dużo???

i czy będę musiał kupić dłuższe śruby??

Opublikowano

Jak sama grubość dystansów wskazuje felga będzie o centymetr bardziej wysunięta i o tyle samo dłuższe śruby musisz kupić :cool1:

Opublikowano

gleby brak na razie

ja ci proponuje najpierw kupić felgi , przymierzyć i dopiero potem dobierać dystanse. to o czym piszemy to czysta matematyka , w realu moze być różnie. :wink4:

Opublikowano

gleby brak na razie

ja ci proponuje najpierw kupić felgi , przymierzyć i dopiero potem dobierać dystanse. to o czym piszemy to czysta matematyka , w realu możne być różnie. :wink4:

no i jest :polew: fele doszły :kox: wyglądają zajeb.... ale okazało się ze będą potrzebne pierścienie centrujące. prawdopodobnie w 99 % Fele są od mercedesa i otwór jest większy

poszukałem i znalazłem tylko jedna tak możliwość przy rozstawieni śrub 5x112 był tylko 1 otwór i liczył on 67 a do audi jest 57

wiec dopiero jutro założę jeśli kolega przywiezie mi pierścienie

Opublikowano

witam! chcialem zapytac o taki zestaw do Audi a4 b7 - felgi 17,et43 z oponami 225/45/17

Opublikowano

ET35 - 37 bedzie o wiele lepiej wygladac

Opublikowano

Felga 19 cali szerokość 9 cali ET 29 oryginał od rs4 z oponą Pirelli PZERO Rosso 255/35/R19 jak według was będzie wyglądać ??? Chodzi mi głównie o ET może 35 ???

Opublikowano

witam. panowie felgi 16 ET 46 i 7J podejdą ładnie do b5? i jakie kapcie najlepiej do tego,bo troszke sie nie znam a lwepiej zapytać zawsze.pozdrawiam

Opublikowano

Fabryczna felga z B5 ma et 45 wiec et46 podejdzie bezproblemowo.. a oponki no zalezy na czym ci zalezy na szerokosci czy malym spalaniu.. ja bym polecil standard 205/55/16

Opublikowano

Witam :hi:

Mam oryginalne aluski audi 17 cali do B7 i prawie dobre oponki o wymiarach 235/45/17y dlatego nie mysle je teraz zmieniac, i mam pytanie, jakie alufelgi zakupic zeby pasowaly pod te same opony i wszystko wygladalo tak samo bo jest obecnie dobrze? Kompletnie sie na tym nie znam a nie wiem jak sprawdzic parametry moich felg. Drugie pytanie jesli chcialbym zimowki lub caloroczne opony to rozmiar gumy ulega zmianie?

Przyglad moich kapci:

1514959264

Dziekuje ślicznie pozdrawiam :hi:

Opublikowano

:hi:

Panowie, dla pewności spytam: 7J x 16 H2 ET42 będzie bez żadnych dodatków kręcicić się w A4 B5, seryjny zawias?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, dla pewności spytam: 7J x 16 H2 ET42 będzie bez żadnych dodatków kręcicić się w A4 B5, seryjny zawias?

tak

Opublikowano

Witam :hi:

Mam oryginalne aluski audi 17 cali do B7 i prawie dobre oponki o wymiarach 235/45/17y dlatego nie mysle je teraz zmieniac, i mam pytanie, jakie alufelgi zakupic zeby pasowaly pod te same opony i wszystko wygladalo tak samo bo jest obecnie dobrze?

siema :hi:

nie wiem jak sprawdzic parametry moich felg

Prosze , oto mały tutorial :

1. ustaw auto na czyms twardym

2. otwórz bagażnik

3. wyciagnij lewarek i klucz do kół

4. wybierz sobie jakies koło , obojetnie które

5. poluzuj śruby w wybranym kole

6. podłóż lewarek i podnieś auto

7. odkrec sruby w kole i je zdejmij

8. odwróć felge

9. spisz jej parametry

10. szukaj felg o tych parametrach i wtedy :

wszystko wygladalo tak samo bo jest obecnie dobrze

Niestety , Tobie ciezko stwierdzić jakie masz parametry felgi a masz auto na codzień , tym bardziej nam ciezko stwierdzić to po fotkach :wink4:

Opublikowano

tak

Dzięki, faktycznie tak jest. Autko już tydzień na nowych kołach :kox: :kox:

Opublikowano

witam a w b5 avant fela et38 8j kapec 235/40 18 beda tarly na glebie ? bo narazie na zawiasie 1be nic nie trze tylko stoi jak jeep :P:P

Opublikowano

witam a w b5 avant fela et38 8j kapec 235/40 18 beda tarly na glebie ? bo narazie na zawiasie 1be nic nie trze tylko stoi jak jeep :P:P

jaka gleba ????

Opublikowano

Witam.

Chciałem się zapytac czy felgi 8j/17 et 60 nie będą wystawac poza obrys auta bądź obcieracgdzieś w środku.

Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Witam.

Chciałem się zapytac czy felgi 8j/17 et 60 nie będą wystawac poza obrys auta bądź obcieracgdzieś w środku.

Pozdrawiam :hi:

obcierać w środku załóż dystans od 20-25mm i będzie ok

Opublikowano

jaka gleba ????

siemka jeszcze nie wiem mysle nad gwintem :) i zeby posadzic tak max zeby miedzy opono a blotnikiem wsadzic na scisk 2 palce:)