andrzejm85 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Proszę o informację jak zdemontować miskę oleju w a4 b7 2,0 tdi BPW. Szukałem na forum ale mam sprzeczne informację co do wyjęcia tej miski.
czester50 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Opublikowano 19 Stycznia 2019 (edytowane) Ja mialem Taki sam problem . Jestem po wymianie (wczoraj ) felernego walka i zabieraka. a wiec jak z demontowac miske olejowa : 1. demontujemy oba kola - podpieramy auto na kobylkach. 2 demontojemy oslone dolna wraz ze wszystkimi wieszakami oslony 3. odkrecamy belke stabilizatora( mocowana do zawieszenia poduszek ) 4 ustawiamy na kole zamachowym okienko przez ktore odkrecamy najpierw jedna , a nastepnie 2 srobe ( imbus 5 nie dlugi ja musialem obciac poniewaz nie ma miejsca oby go obrocic 5 Podpieramy silnik oby moc go potem podniesc do gory opieramy belke do mocowania silnika na rantach blotnikow 6 odkrecamy mocowanie silnika do poduszki- z obu stron 7 potem podnosimy silnik do gory - zwalniamy poduszki, ktore nastepnie odkrecamy -poduszka lewa patrzac z przodu samochodu rozpiac mocowanie kabla do rozrusznika Czarna oslona 8 odkrecamy cale oprzyrzadowanie przekrecone do miski olejowe,j u mnie chlodnica do oleju, przewod do klimy . sciagamy pasek klinowy poniewaz musimy odkrecic sprezarke klimy, ktora podwieszamy na "trykach " 9 Ja po lewej stronie wsadzilem kolek miedzy belke a nadwozie ( dosc Gruby, aby odsunac belke zawieszenia w dol I wtedy dkrecamu wszystkie sruby ( 10 na imbus 5) po obwodzie miski olejowe , a nastepnie z czola 13 chyba 4 szt i od spodu dwie dlugie sruby (13) mocowane do bloku silnika od spodu i nie trzeba zapopomniec o ukrytych 2 srubach (10) na imbus 5 szt 2 kolo kola zamachowego po wykonaniu wszystkich czynnosci mala delikatna dzwignia miedzy miska a blokiem ,miska schodzi bez problemu . Cala oparecja trwala ok 8 godz i dwoch ludzi tzn demontaz i ponowny montaz wmniana felernego zabieraka i walka wyrownawczego Do wymiany wadliwego walka i zabieraka konieczne jest zablokowanie rozrzadu tak jak do jego wymiany pozd i zycze owocnych prac Edytowane 19 Stycznia 2019 przez czester50
andrzejm85 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2019 Dzięki wielkie za obszerny opis, w poniedziałek będę działał. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi