Popo25 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Opublikowano 22 Stycznia 2019 WITAM Podejmuje próbę założenia Audi Drive Select. Zamówiłem już panel z przyciskami (podobno nie zbędny) mam instrukcję jak się go wyciąga jakby ktoś chciał. Na zagranicznym forum znalazłem krótki opis. Nie wiem czy to wystarczy czy nie trzeba jeszcze gdzieś kodować. https://www.audiworld.com/forums/a4-b9-platform-discussion-212/2017-a4-coding-tweaks-2898879/page30/ czy może ktoś już z kolegów instalował u siebie? Wszelkie podpowiedzi mile widziane. Jeżeli mi się uda na pewno opublikuje instrukcję krok po kroku. Pozdrawiam.
heretyk Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Podbijam temat, czy ktoś ogarnął kodowanie ADS?
pwl86 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Nie jest to możliwe bez kodów SVM (kodów aktywacyjnych), które są chyba tworzone dla konkretnego numeru VIN. A nawet z nimi wymagana jest aktywacja w ASO.
heretyk Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 A czy to nie jest Software Component Management ? Odczytujemy Confirmation of installation change, a później przeliczamy za pomocą kalkulatora XOR (https://www.miniwebtool.com/bitwise-calculator/?data_type=16&number1=76b9&number2=51666&operator=XOR) U mnie błąd z SVM zniknął, ale pozostał error w 5F: 5F: U111100 - Function limitation due to missing message. Intermittent .
pwl86 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Możliwe, nie wiedziałem że można to w ten sposób aktywować. Jak szukałem informacji o kodowaniu ADS na zagranicznych forach to niestety nic nie znalazłem poza paroma osobami, które próbują to zrobić, ale im się nie udało. Ciekawe czy w ten sam sposób można by doposażyć Audi smartphone interface.
ossol Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Podbijam temat. Oprócz drive select dołożyłem jeszcze asystenta parkowania aczkolwiek nikt w mojej okolicy nie jest w stanie mi tego zakodować;/ A wiecie może ile w ASO trzeba zapłacić za takie kodowanie?
ossol Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 Byłem w ASO i powiedzieli mi że oni nie są w stanie tego zrobić. Także pewnie jakiś Janusz w garażu prędzej to ogarnie.
Muskel1 Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 6 godzin temu, ossol napisał: Byłem w ASO i powiedzieli mi że oni nie są w stanie tego zrobić. Także pewnie jakiś Janusz w garażu prędzej to ogarnie. Nikt Ci tego w garażu nie ogarnie bo jest konieczna aktywacja online. Jedź do innego ASO bo tam gdzie byłeś najwyraźniej im się nie chce albo nie potrafią bo sa debilami. Potrzebujesz listwę z przyciskami i dokument aktywacyjny do aktywacji online jeżeli masz skrzynię automatyczną. Jeżeli masz skrzynię manualną musi być dodatkowo pedał gazu wymieniony. Tu masz nr. części.
ossol Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 Dzięki, podjadę do innego ASO i zobaczymy co powiedzą.
_Taboret_ Opublikowano 4 Października Opublikowano 4 Października Witam mam pytanie, aktualnie jestem na atapie doposażania swojego audi w ads, przyciski zamontowane, system widoczny juz w systemie ale nieaktywny potrzebuje teraz tylko kod aktywacyjny 8W0063765 ale nigdzie nie moge go znaleźć. Po rozmowie w ASO dostałem informacje że nie jest juz dostępny u nich w sprzedaży, czy ktoś ma informacje gdzie jeszcze można taki dostać ?
Muskel1 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Zgadza się, w ASO obecnie niedostępne. Z tego co widziałem w sieci także niedostępne.
Rekomendowane odpowiedzi