Skocz do zawartości
IGNOROWANY

2.0alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.mam problem z moim audi  a4 b6 2001r 2.0 alt ben+ gaz a mianowicie problem z benzyna wyskakuje mi blad P0102 i P0304 sprawdzilem je i jezeli chodzi o cylinder 4  to jest sprawdzony i przekladalem inne cewki i caly czas pokazuje blad na 4cylindrze wypadanie zaplonu swiece tez wymienilem na ngk28 i bez zmian a ten drugi blad od przepywowierza to byl czyszczony i nic nie pomoglo czasami ten blad jest czasami go nie ma.auto ogolnie na benzynie chodzi jak czołg nie przyspiesza nie rowno pracuje a jak przelaczy sie na gaz to nagle jest wszystko ok i ma przyspieszenie i rowno chodzi tylko.na nie rozgrzanym silniku potrafi zgasnac czasami i szarpac przy zmianie biegu a jak silik osiagnie 90stopni to jest ok a gaz zalancza sie przy 40stopniach czy ktos wie może o co tutaj chodzi pomoze ktos mi ten problem rozwiązać pozdrawiam

Opublikowano

Zrób log statyczny i dynamiczny 2+33 na benzynie i będzie widać co z przepływką. Zobacz też jak zachowuje się na odpiętym przepływomierzu.

Opublikowano

Ok sprawdze to.jutro ta nie rowna praca moze byc od przeplywki a co z tym wypadaniem zaplonu

Opublikowano

Wypadanie jest na obu paliwach? Jeśli tak to zmierz kompresję.

Opublikowano

Nie tylko na benz jak przelaczy sie na gaz to.jest ok  i mozna usunac blad wtedy 

Opublikowano

Może coś z wtryskiem. Trzeba by sprawdzić.