Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Numer VIN na przeglądzie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Kumpel oblał przegląd w Megane I, bo diagnosta nie mógł znaleźć drugiego numeru VIN. Jeden jest widoczny przy drzwiach i zgadza się z numerami w papierach a drugi jest we wnęce na koło zapasowe, w którym jest butla z gazem. 

Muszą być widoczne oba numery czy po prostu diagnosta przyczepił się?

Proszę tylko nie zgadujcie, bo potrzebuję konkretów :)

Opublikowano

wg mnie diagnosta ma rację. Ta naklejka jest tylko pomocnicza(na allegro kupisz takich ile chcesz)numer dla diagnosty musi być wybity i widoczny

http://dokumenty.e-prawnik.pl/akty-prawne/dziennik-ustaw/2007/186/1322-strona-132/

4) powinien być umieszczony w widocznym i łatwo dostępnym miejscu za pomocą wybicia lub wyciskania w taki sposób, aby nie uległ zatarciu lub zniszczeniu. § 2.

Opublikowano

Nie naklejka tylko tabliczka znamionowa w formie naklejki. Teraz tabliczek aluminiowych się już nie stosuje. Dz. U. 776 mówi wyraźnie że diagnosta ma obowiązek zrobić identyfikację auta na podstawie numeru vin i tabliczki znamionowej. Jeżeli vin jest we wnece koła a ktoś tam włożył butle z gazem i nie idzie odczytać numeru vin auto nie spełnia warunków dopuszczenia do ruchu. Diagnosta wystawiając N miał w 100% rację. 

Opublikowano
  • Autor

Chłopaki, kumpel dopisał, że nie ma numeru VIN na tej naklejce na słupku i jedyny widoczny numer na aucie to pewnie ten pod kołem zapasowym na którym ma butlę z gazem.

Chce jechać do gazonika, żeby wyjął mu butlę, ale czy wtedy diagnosta nie przyczepi się, że nie ma na miejscu butli z gazem? :D

Opublikowano

Po pierwsze butle musi mieć skoro ma wbity w dowód gaz. Po drugie jeśli nie ma numeru vin na naklejce (tabliczce znamionowej) to diagnosta dalej go nie puści. Tabliczkę znamionową  czytaj naklejkę może dostać w ASO wiem że Audi wydaje bezpłatnie, bmw chce kilku  słówek a Renault nie wiem. Najlepiej przedzwonić do ASO i się dowiedzieć. 

Opublikowano

Brak butli podciąga się usterkę 10.6a czyli usterka istotna a co za tym idzie przegląd dalej nie zaliczony. 

Opublikowano
  • Autor

Czyli ma przekichane ;D

No nic, dzięki za podpowiedzi :)

Opublikowano

Niech zadzwoni do okręgowej SKP i się dowie jak wygląda procedura przeniesienia numeru vin

Opublikowano

Nie można przenosić numeru vin od tak. Numer VIN nabijany jest po decyzji rzeczoznawcy z powodu nieczytelnosci lub braku części numeru a nie bo ma się widzimisię. Niestety ktoś kto montował gaz dał d... py i są teraz tego skutki. Ma okregowke dzwonić bez sensu bo każdy diagnosta powie to samo co ja. 

Edytowane przez .Pablo.

Opublikowano
  • Autor

A masz może jakiś pomysł co z tym zrobić? Na mój gust to chyba lepiej jechać do innego diagnosty.

Generalnie okazało się finalnie, że Vin jest na naklejce na słupku, ale diagnoscie to nie wystarcza i chce wybity zobaczyć. Nadgorliwy jak na mój gust.

Opublikowano
5 godzin temu, golfagn napisał:

A masz może jakiś pomysł co z tym zrobić? Na mój gust to chyba lepiej jechać do innego diagnosty.

Generalnie okazało się finalnie, że Vin jest na naklejce na słupku, ale diagnoscie to nie wystarcza i chce wybity zobaczyć. Nadgorliwy jak na mój gust.

Nie nadgorliwy tylko dobrze wypełniający swoje obowiązki. Do innego diagnosty nie ma co jechać z dwóch powodów. W cepiku widnieje zapis za co auto nie przeszło przeglądu czyli na każdej innej stacji diagnosta widzi za co nie przeszło przeglądu  i nikt tego już nie podbije. No prawie nikt, może ktoś się znajdzie. Jedyne legalne wyjście to zamontować butle z gazem w bagażniku tak jak to było w dużym fiacie ??? wtedy dojście do vin będzie a i miejsce na kolo zapasowe będzie. ? Weź też pod uwagę jedna rzecz, skoro w tym roku były problemy na przeglądzie to za rok może byc to samo u tego albo innego diagnosty. 

Opublikowano
  • Autor

Auto to generalnie na złom lub sprzedaż ma w tym roku iść, więc chyba pojadą podbić do innego warsztatu przegląd. Kumpel pojechał na przegląd nie tam gdzie trzeba, miejscówka słynie z tego, że czepiają się wszystkiego.

Więc chyba najlepiej niech pojedzie do innego pewniejszego diagnosty :) Auto sprawne, miało jeszcze przepaloną żarówkę i luz na sworzniu. Obie sprawy już poprawione, więc problemu nie będzie pewnie.

Opublikowano
8 godzin temu, golfagn napisał:

Auto to generalnie na złom lub sprzedaż ma w tym roku iść, więc chyba pojadą podbić do innego warsztatu przegląd. Kumpel pojechał na przegląd nie tam gdzie trzeba, miejscówka słynie z tego, że czepiają się wszystkiego.

Więc chyba najlepiej niech pojedzie do innego pewniejszego diagnosty :) Auto sprawne, miało jeszcze przepaloną żarówkę i luz na sworzniu. Obie sprawy już poprawione, więc problemu nie będzie pewnie.

raczej nigdzie mu nie podbiją do póki nie usunie usterki ,teraz jest baza danych i pewnie jest już wpis co i jak,podejrzewam że każdy kolejny diagnosta będzie to sprawdzał

Opublikowano

Jeśli przyjeżdża do mnie auto i w systemie ma N czyli przegląd negatywny zawsze sprawdzam czy to co wypisał poprzedni diagnosta zostało usunięte. Zresztą robi tak kazdy diagnosta. Więc znalezienie chętnego na podbicie takiego auta będzie trudne a czasami nie wykonalne. Bo osób którzy jeżdżą od stacji do stacji licząc że się uda jest jeszcze dużo. 

Edytowane przez .Pablo.

Opublikowano
  • Autor

Są tacy, co auta nie widzą a podbijają ;)

Kumpel wywali butle, pojedzie na spisanie numerów do stacji, potem znowu zamontuje i podbije przegląd. A papier ze spisanymi numerami będzie na przyszłość.