piotr8989 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Witam mam problem że swoim audi tzn jak mam prędkość powyżej 100 to czuć wibracje z prawej strony tak jak by na kole, a jeszcze bardziej to jest odczuwalne jak wchodzę w zakręt. Zauważyłem też że przy dużej prędkości kierownicą mi chodzi ciężej byłem u paru mechaników twierdzą że zawieszenie ok nie ma się do czego przyczepić czy ktoś się orientuje czym to może być spowodowane Edytowane 27 Stycznia 2019 przez piotr8989
Hex3stuff Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Może to być luz na sworzni wachacz przedniego dolnego ( ten do ktorego jest przykrecony amortyzator )dosc częsta przypadłość której nie widać gołym okiem i na opuszczonym samochodzie tego nie sprawdzisz. najlatwiej jest to sprawdzić na podniesionym samochodzie dzwigasz na lewarku tak żeby kolo było w powietrzu, wkładasz klucz pomiędzy oponę a podłoże i naginasz kolo do góry wtedy będzie to widoczne. Oczywiście to nie jedyna opcja może też być luz na końcówce drążka kierowniczego albo nie wyważone kolo po przygodzie z dziurą ewentualnie krzywa tarcza
Falcone Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 warto też sprawdzić półoś, szczególnie przegub wewnętrzny.
piotr8989 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2019 19 godzin temu, Falcone napisał: warto też sprawdzić półoś, szczególnie przegub wewnętrzny. Auto było u mechanika i stwierdził że polos jest ok i przegub wewnętrzny rownierz
Hex3stuff Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Mechanik demontowal półoś? Na samochodzie nie jest w stanie sprawdzic czy przeguby wewnętrzny jest dobry moze byc zatarty i dopiero na blacie to widać. Sprawdzaleś to co pisałem? I również sprawdź wyważenie kół jak przedmowca pisał bo to podstawa.
diabelek69 Opublikowano 10 Lutego 2019 Opublikowano 10 Lutego 2019 W dniu 26.01.2019 o 18:09, piotr8989 napisał: Witam mam problem że swoim audi tzn jak mam prędkość powyżej 100 to czuć wibracje z prawej strony tak jak by na kole, a jeszcze bardziej to jest odczuwalne jak wchodzę w zakręt. Zauważyłem też że przy dużej prędkości kierownicą mi chodzi ciężej byłem u paru mechaników twierdzą że zawieszenie ok nie ma się do czego przyczepić czy ktoś się orientuje czym to może być spowodowane Witam rozwiązałeś problem kolego? Mam podobnie powyżej 100km/h wibracje na całej budzie najbardziej odczuwalne podczas przyspieszenia i hamowania silnikiem. Gdy toczę się z wciśniętym sprzęgłem wibracje są jakby mniejsze ale nadal są. Koła wyważone , zawias ok podejrzewam przeguby wewnętrzne.
Rekomendowane odpowiedzi