Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Proszę o pomoc z logami. 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Łukasz13 napisał:

Jeśli wypadanie jest dużo większe w trakcie nagrzewania to duże prawdopodobieństwo wypalonych zaworów. 

Na rozgrzanym nie wypadają.  A co z lodami?  Tam jest wszystko ok? 

Opublikowano

Jeśli tak wypada zapłon i to na benzynie to głowica do zrzucenia. No chyba, że np. nieszczelne gniazdo wtryskiwacza może powodować aż takie odchyłki.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, przem8 napisał:

Jeśli tak wypada zapłon i to na benzynie to głowica do zrzucenia. No chyba, że np. nieszczelne gniazdo wtryskiwacza może powodować aż takie odchyłki.

Ale wtryski mam w kolektorze dolotowym więc co ma nieszczelny wtrysk z tym wspólnego? 

Poza tym akurat na tych dwóch garach jest niska kompresja tylko 9,5 bara na gorącym.  

Opublikowano

Temat dość powszechny w 1.8t, wypadanie na zimnym, po rozgrzaniu może być lepiej, nieszczęsny 2 cyl, prawdopodobnie jest najbardziej obciążony termicznie bo na nim najczęściej wypalają się zawory, nie chce żebyś pochopnie podejmował decyzje o remoncie ale wszystkto na to wskazuje.

Opublikowano
16 minut temu, VariaT1998 napisał:

Ale wtryski mam w kolektorze dolotowym

A wtrysk uszczelniany jest oringiem, nie jest zespawany chyba, co? Jeśli jest nieszczelny to mogą wypadać zapłony ale wydaje mi się, że to nie w Twoim przypadku.

Opublikowano
  • Autor
33 minuty temu, przem8 napisał:

A wtrysk uszczelniany jest oringiem, nie jest zespawany chyba, co? Jeśli jest nieszczelny to mogą wypadać zapłony ale wydaje mi się, że to nie w Twoim przypadku.

Też tak mi się wydaje. Za tydzień zrzucam głowice i zobaczę co tam się dzieje.  Naszczescie wszystko sobie sam zrobię jeśli chodzi o frezowanie i docieranie. Gorzej jeśli zawory trzeba bedzie wymieniać albo szlifowac.  Jakoś poradzę. Na dniach spróbuję ten n75 podmienić tylko nie bardzo mam z kim ale jak się uda to dam znać co i jak w tamcie.  Bo może się to komuś przydać nie tylko mi. Dzięki i Pozdrawiam 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam. jestem po remoncie jak sie okazało chinskiej głowicy ktora była tam zamontowana ale jak wiadomo nie wszsytkie problemy z tym zwiazane ustały . przyspieszenie jest bardzo dziwne przyspiesza-odpuszcza-przyspiesza odpuszcza i tak w kołko wciskajac pedał do konca tak autko pływa dosc mocno odczuwalnie. winą jest przeładowujące turbo.

Oto bardzo ciekawe logi: 

http://vaglogi.pl/log-031_115_118_yL6zzn.html

Proszę jeszcze raz o pomoc. Nie mam z kim zamienic n75. co to może byc?

dodam ze nieraz auto przyspiesza normalnie i zapie*dala ze az miło.

Opublikowano

Sprawdzałeś podciśnienia i wężyki od n75? n75 pasuje podmienić.