Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Prawidłowe ustawienie pompy wtryskowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Autko Passat AFN 98r. Robiłem kapitalny silnika, min. założyłem nowe wtryski. Stare były już na wykończeniu:1- lał, 2 i 3- psiukał przez 2 dysze, 4- był w miarę dobry. Na silniku przed remontem pompa była przestawiona o jeden ząbek na rozrządzie- ale że nie było wtedy problemów z rozruchem to tak zostało. Teraz pompa ustawiona jest jak być powinno- na znakach. Kąt wtrysku 51-53, zwiększyłem dawkę rozruchową na max, co przyniosło poprawę rozruchu na ciepłym. I takie pytanie- czy to przestawienie o ząbek ma jakieś znaczenie ??? Czy ustawienie tak jak było przed kapitalką czyli przestawienie o ząbek na rozrządzie ( w lewo) rozwiąże problem z rozruchem ??? Wiem że pompa się kończy, ale nurtuje mnie to przestawienie :wallbash:.

Pozdro[br]Dopisany: 03 Marzec 2009, 08:08_________________________________________________pomoże ktoś... Bo nie chciałbym znowu rozrządu rozbierać żeby się przekonać, czy coś to da

Opublikowano

Nie wiem jakim prawem ten motor odpala po przestawieniu pompy o jeden zabek.

Walek blokowales przed ustawieniem?

Opublikowano

Wszystko robione jak należy. Z tym przestawieniem o ząbek auto kupiłem i tak jeździłem 2 lata. Teraz dopiero pompa ustawiona jest jak należy i właśnie pojawiły się problemy z rozruchem.

Chyba jednak spróbuje ustawić jak było :kwasny: