Jump to content
IGNORED

Problem z elektryka

Recommended Posts

Posted

Witam . Mam problem z elektryka w mojej A4b5 2000 r . Otóż zalała mi się pompka centralnego zamka . Zakupiłem nowa i teraz po podłączeniu wszystkiego gdy wyciągam kluczyk auto dalej chodzi tak samo nawiew i klimatronic. Zmieniłem kostkę stacyjki nic się nie zmieniło . Gdy nie mam bezpiecznika nr 38 czy 39 ( ten od centralnego zamka ) to wszystko jest ok , auto gasi się po wyciągnięcie kluczyka tylko nie mam centralnego . Jakieś pomysły ? Pozdrawiam

Posted

Co oznacza zmieniłem kostkę stacyjki?

Pompke kupiłeś nową oryginalną czy używke czy jaką?

Posted

Pierwsza diagnoza padła na kostkę stacyjki więc ja wymieniłem , pompkę kupiłem używana o tych samych nr . Na starej i nowej pompce rezultat jest ten sam. 

Posted

A spryskiwacz tylnej szyby działa normalnie?

Może wężyk do tylniego spryskiwacza jest nie szczelny. Po prawej stronie tam z słupka A na dole w nogach jest łączenie tego wężyka. Bardzo czesto tam jest nieszczelność i woda ktora ma wezykiem na tylny spryskiwacz isc, kapie na wtyczki i złącza ktore tam sa. Wtedy sie takie cyrki dzieją. 

Posted
20 godzin temu, sasak2 napisał:

Witam . Mam problem z elektryka w mojej A4b5 2000 r . Otóż zalała mi się pompka centralnego zamka . Zakupiłem nowa i teraz po podłączeniu wszystkiego gdy wyciągam kluczyk auto dalej chodzi tak samo nawiew i klimatronic. Zmieniłem kostkę stacyjki nic się nie zmieniło . Gdy nie mam bezpiecznika nr 38 czy 39 ( ten od centralnego zamka ) to wszystko jest ok , auto gasi się po wyciągnięcie kluczyka tylko nie mam centralnego . Jakieś pomysły ? Pozdrawiam

39 to zasilanie awaryjnych

Wygląda jakby jakieś zwarcie między stałym plusem a plusem po zapłonie. 

sketch-1549210119936.png

Wypnij zaznaczony pin i napisz czy dalej to samo się dzieje