Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T BFB Świezy zakup analiza logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Tankowalwm na lokalnej stacji  gdzie tankuje cala flota firmowa lub na carefour.ostatnie logi to tankowanie z bliskiej.Nastdpbym razem zatankuje na shellu i zobacze czy bedzie różnica

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zatankowałem slynna vpower racing 99,swoja droga 6 zł /1L  aż serce :D boli jak leca cebuliony heh.Mialem wczesniej prawie pusto wiec poczekalem az swieze paliwo pojdzie na wtryski krecac sie po osiedlu.Zapinam kompa i testuje i jakie zdziwienie ze stukowe cofaja tak samo albo i gorzej ? Mówie tragedia,az gaz odpuściłem z wkur.... Zrobilem jeszcze parę prób i czasami bylo do 3cf pozniej do 4cf ogólnie na wolnych przy gwałtownym wciśnięciu gazu tez cofalo jak na 95.

003 020

https://log.malonetuning.com/chart/252147#H8KLCADDuMORwqxcAgNNwovDkQrDgjAMRcO%2FJcOPCcKsOsO8wpnDksKHw6pCDcOMZsKkwpnDjH3CvXbCgsO4eMOPwrknRsK4w6nDoyrClcKpwpjCrksDHBJ2OMKrw4nDjsKfwolQwrjCsmVnw7jCmsO6ZHNywqXCjcOyJsK9w4DCscKbPE3DtMO6ITApdz%2FCksOGw74nw6LCgAFPeMOGS0IIw4chwq%2FCrm3CmcOFwrsPY0pvaS3DpcKswpcAAAA%3D

Dzisiaj znowu podjem walkę pierwsze logi podobne do wczoraj czyli cofa i z wolnych obr i podczas przyspieszania.Wchodzę w korekty 32 i idealne 0,6% add i mul 0,8%, po jakis 600 km mieszanej jazdy.

Postanowiłem skasować błędy których nie bylo.I teraz uwaga po skasowaniu i zrobieniu loga wynik na dole.Zero wypadania czy to z wolnych czy na pełnym gazie.Paliwo dalej te same co wczoraj.Niech mi ktoś teraz wytłumaczy o co tu chodzi :D:D.Poganiałem tak z 15 km i dalej efekt ten sam czasami wskoczy na 4 cylindrze maks 3cf przy pelnym gazie, z wolnych obrotó nie cofa przy raptownym daniu gazu

Gdzie lezy problem bo chyba mechanikę można wykluczyć juz

003 020 033

https://log.malonetuning.com/chart/252240#H8KLCAAqw47CrFwCA23CjcOBCsKDMBBEw79lw4%2FCu2Bqw5vCnwk5wqTDjcKSBjQrw4kqw5rCr8KvUSg9w7Q4w6%2FDjTDDlkLDoVEWwqbDoMOVV1ZAwoPCvcODf8O4w5LDsFPDhkfDikzCscOIPFXDgMOuwoTCg8KUw7TDpj0iRMOOXMK8MsKcJi9cwpRUaCXCv8KmwrbDgHszPgTDmsK%2BCErCii89JsO7w5vCj8KwXXvDhh5vDsOBHAU%2FwqvDlGlIw5rCvMK5OsO3AcKKIMO%2FwpLDhQAAAA%3D%3D

Opublikowano

Naprawiło się :D Co z tą kompresją, zmierzyłeś w końcu?

Opublikowano
  • Autor

Nie sprawdzalem jeszcze,ale nie ma zadnych problemow z falowaniem czy tez z odpalaniem z rana.Vmax takze trzyma katalogowo :)

Opublikowano

Widziałem ze 2 okazy które paliły od strzała i nie falowały a miały kompresji po 9 bar i mniej. To już skrajność ale się zdarza. Jeśli zużycie będzie znaczne ale równe to motor będzie się jeszcze w miarę kulał. Też mam problemy ze stukowymi, cofa mi zapłon czasem o te 6-7.5. Kompresję mam na poziomie 11,5-12 po równo (było mniej ale 3 płukanki oraz sea foam trochę ją podniosły).

Edytowane przez Randor

Opublikowano
  • Autor

Po skasowaniu błędów było wszystko ok parę dni.Sprawdzam kompem i korekty w 32  0.8% i 0.2% po 100 km po mieście ale cofanie znowu występuje i ogranicza ciśnienie z dołu.Kasuje błędy i brak cofania oraz wymaganie ciśnienie z dołu  wraca.Tak jakby korekty paliwowe się rozjezdzaly ale przecież są wzorowe...Dodam że na wolnych przy rozgrzaniu mam kat otwarcia przepustnicy 0.0%

Edytowane przez stanek90