k232 Opublikowano 13 Lutego 2019 Opublikowano 13 Lutego 2019 Siema, po zmianie żarówki chwilę obie lamki świeciły nad rejestracją i po przejechaniu kilku km lampka w której była spalona żarówka i wstawiona nowa przestała świecić, jak można te kabelki zakonserwować lub przywrócić do sprawnego działania?
Arek8888 Opublikowano 14 Lutego 2019 Opublikowano 14 Lutego 2019 Sprawdź czy blaszki się nie odgięły. Też miałem taki problem, że po wymianie żarówki zaraz przestała świecić, ale wystarczyło podgiąć blaszki mocujące.
k232 Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Opublikowano 14 Lutego 2019 3 godziny temu, Arek8888 napisał: Sprawdź czy blaszki się nie odgięły. Też miałem taki problem, że po wymianie żarówki zaraz przestała świecić, ale wystarczyło podgiąć blaszki mocujące. Te blaszki są tam gdzie żarówka tak ?
Arek8888 Opublikowano 14 Lutego 2019 Opublikowano 14 Lutego 2019 Dokładnie tak. Jak odkręcisz dwa wkręty mocujące lampkę to wtedy wyjdzie cała lampka razem z kloszem. Żarówka (rurkowa) mocowana jest na wcisk między dwie sprężyste blaszki. Od razu polecam wstawić dwie żarówki LED, które dają białe światło 1
k232 Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Opublikowano 14 Lutego 2019 Nie zależy mi na kolorze, ważne żeby świeciło ?
Rekomendowane odpowiedzi