Makaronek Opublikowano 16 Lutego 2019 Opublikowano 16 Lutego 2019 Witam, dokonałem pomiaru ciśnienia na cylindrach, potrzebuje waszego zdania, co sądzicie, jest dobrze? Jest źle? 4cyl. 10,1 3cyl. 10,0 2cyl. 9,8 1cyl. 11,5
Randor Opublikowano 16 Lutego 2019 Opublikowano 16 Lutego 2019 Teoretycznie nie powinno być więcej niż 1bar różnicy pomiędzy garami. Akumulator był dobry i nie słabł w miarę pomiarów? O ile zacząłeś od cylindra nr 1.
Kejsi Opublikowano 16 Lutego 2019 Opublikowano 16 Lutego 2019 Słabo to wygląda co Cie oszukiwać. Pamiar na ciepłym z gazem w podłogę? Oraz możesz określić czy leży głowica czy pierścienie wlewajac podczas drugiego pomiaru po powiedzmy 5ml oleju na tłok. Wynik się poprawi znaczy pierścienie bez zmian głowica i gniazda.
Makaronek Opublikowano 16 Lutego 2019 Autor Opublikowano 16 Lutego 2019 Tak silnik byk ciepły, nie dałem gazu w podłogę, w poniedziałek sprawdzę z olejem jak to będzie
bartez90 Opublikowano 16 Lutego 2019 Opublikowano 16 Lutego 2019 Jak wyżej, nie jest dobrze jeśli pomiar właściwie wykonany. Pytałeś o hybrydę ale ja na razie bym się za to nie zabierał. Trzeba silnik doprowadzić do sprawności.
Randor Opublikowano 16 Lutego 2019 Opublikowano 16 Lutego 2019 (edytowane) Trzeba by to dobrze sprawdzić i na porządnym manometrze (nie yato za 80zł z allegro). Stan rozrusznika i aku też ma tu dużo do powiedzenia, sprawdzone. Bardziej skupiłbym się na różnicy między cylindrami niż na tych 10 barach. Edytowane 16 Lutego 2019 przez Randor
Rekomendowane odpowiedzi