Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Coś nie tak z mocą, czy ktoś mnie wkręca?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W 3 ostanich samochodach (licząc obecne) nie sprawdzalem v-max, a najsłabszy miał 225KM. Więcej niż 200km/h nie potrzebuję.

Opublikowano
  • Autor

No ja w każdym jaki miałem sprawdzałem, no i wiadomo, każdy chce więcej, a "kontrolka w głowie" się zaświeciła jak usłyszałem od innych że ich auta z tym samym silnikiem po 230 latają, a mój tylko 220, tak jak napisałem to w 1 poście, no ale będziemy sprawdzać po kolei wszystko co tutaj wymieniliście. Ja na początek obstawiam tą szczelność węży podciśnienia i EGR, jutro będziemy sprawdzać. :D Potem ew. sprzęgło i sondę, jak to wszystko będzie zrobione i się nie poprawi to przynajmniej będę wiedział że mnie lekko kantują, a jak się poprawi to nic tylko się cieszyć. :D Ważne że już są jakieś punkty zaczepienia gdzie ew. szukać. :D

Opublikowano

No tak ale opory w zasysaniu mieszanki w kolektorze osad  powoduje spadek mocy i osłabia reakcję na gaz. To pewne.

Po za tym jedż na hamownię jak pisałem.

Vmaxa kręć na suchym przy idealnym ciśnieniu w oponach i max +15C, połowie zbiornika i bez lachona na siedzeniu pasażera. Potem oczywiście nie gaś silnika przez 5 minut. Oleje i filry nowe , paliwo sprawdzone . O warunkach drogowych nie wspomnę, bo ich musisz być pewien na 200%.To tylko skromny avancik ale ponad 200 to już szybko.

Przy 307km/h trafiliśmy wiewiórkę z kumplem jego pomodzonym RS6 / ponad 800KM/ nawet nie ruszył kierownicą jak wpadła na drogę a to temu że wtedy pokonywaliśmy 100m na sekundę -- pomyśl o tym .

Edytowane przez dekiel 13

Opublikowano
  • Autor

Będziemy sprawdzać, jeśli coś się poprawi dam znać i co było ew. przyczyną, dokładnie, każdy nagar, osad itd. powoduje spadek mocy, ale jakoś tego nie brałem pod uwagę, teraz przynajmniej mam zajęcie na okres ferii. :D Oczywiście jeżdżę tak nim, żeby go nie zamulać, tzn. parę razy w ciągu dnia dostanie po garach, no i parę razy w ciągu nocy. :D Ale no przy tym przebiegu bardzo prawdopodobne że trochę syfu i tak tam siedzi, a skoro już jesteśmy przy nagarach, jeszcze jak bd. miał możliwość do DPF sprawdzę, może również mieć trochę syfu i powoduje kolejne opory. :D No nic, pozostaje po kolei sprawdzać a na koniec spróbujemy go sprawdzić na hamowni. :D

Edytowane przez KonradA4troop

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Siemka, no i w miarę obczyściłem EGR (obczyściłem bo to nie było jakieś gruntowne czyszczenie), DPF wypalony na autostradzie, a jak się z kolegi A4 (ten sam silnik 143) mierzyłem moja została, niewiele, ale jednak. No i chciałbym ponowić ten temat, dzisiaj z kolegą postałem chwilę, no i obydwie stały obok siebie odpalone i chodzą identycznie, ale jednak i ten vmax i przyśpieszenie mam słabsze. Mierzyłem się ostatnio z kumpla 2.0 120 koni (sedan) to moja bardzo porównywalnie szła do niego. No i pytanie co jeszcze mogę sprawdzić? dwumas mamy obydwoje rozwalony, a nawet on bardziej a i tak moje nie daje rady, jakieś pomysły? Jednak chciałbym uzyskać maksimum sprawności, ponieważ mam w planach mapę. Silnik tak jak już pisałem, pracuje bez zarzutu i nie wydaje z siebie żadnych niepokojących oznak. Proszę o pomoc. :D

Opublikowano

Słuchaj, głupi awx z przebiegiem 200 000 jechał 220kmh. Z przebiegiem 300 000. 210kmh.

Na prawdę uważam że szukasz dziury w całym. Jeździj jak jeździ. A jak na co dzień jeździsz ciągle po 200kmh to nic tylko życzyć szerokiej drogi i nie podróżować zwłaszcza z dziećmi w Twoich okolicach. 

Opublikowano
  • Autor

Może i tak, ale mam zamiar zrobić 230 koni około w nim i przyda się trochę informacji od was co można sprawdzić/zrobić. Każda informacja może okazać się przydatna.

Opublikowano

No na dobry początek to raczej to sprzęgło wymień 

Opublikowano
  • Autor

To to wiem, na wakacje planuje wymiane kpl sprzęgło, dwumas itd. ale tak jak wcześniej napisałem, kolega miał bardziej zużyte a i tak mn. porobił. :(

Opublikowano

Ostatnio testowałem moją CAGA 143konie(nic mi nie wiadomo na temat chipa) i licznikowo było 238km/h

Opublikowano
  • Autor

Moja tylko 220. :(