pwal Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Zrobiłem logi według instrukcji, jak ktoś ma ochotę zerknąć to zapraszam. Ja jedynie co dostrzegłem to kąt wtrysku lekko przestawiony i temp w 00 troche za niska (moze dlatego ze na jałowym sie rozgrzewal przy logach statycznych, na blacie bylo 90). Niedawno czyściłem turbinę bo miała spore przeładowanie i traktor wpadał w notlauf. Teraz auto jeździ jak należy i log 11 tez wydaje sie byc OK, ale niech fachmany się najlepiej wypowiedzą :gwizdanie: Jak ktoś coś wynajdzie w tych logach, to proszę o krótki komentarz z jakich logów te wnioski wynikają. Może uda mi się przy okazji trochę nauczyć. Dzięki za wszystkie uwagi Statyczne BS Dynamiczne No i jako ciekawostka log 011 przed czyszczeniem kierowniczek turbiny. Urwany dalej był notlauf.
kowal1020 Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Masz opóźniony zapłon (masz 41) powinno być od 49 do 57
PAWEL69 Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Masz opóźniony zapłon poza kąkem wtrysku[000BS] logi wyglądają ewentualnie dawka na wolnych....ale nie koniecznie[001] oraz termostat... Pozdrawiam
pwal Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Opublikowano 4 Marca 2009 Masz opóźniony zapłon (masz 41) powinno być od 49 do 57 Na moje krzywe oko kąt mam 61-64 pozycja 2 blok 00BS
PAWEL69 Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Masz opóźniony zapłon (masz 41) powinno być od 49 do 57 Na moje krzywe oko kąt mam 61-64 pozycja 2 blok 00BS masz dobre krzywe oko jak dobrze odpala i chodzi "miękko"to zostaw....
przemik Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Teromostat zaczyna przestawać pełnic swoją funkcje... pomysl o wymianie. Reszta - miodzik Pozdrawiam
pwal Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Opublikowano 4 Marca 2009 ewentualnie dawka na wolnych....ale nie koniecznie[001] To się ustawia VAGiem czy mechanicznie. Przejmowac sie tym czy to szukanie dziury w d....?
PAWEL69 Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 ewentualnie dawka na wolnych....ale nie koniecznie[001] To się ustawia VAGiem czy mechanicznie. Przejmowac sie tym czy to szukanie dziury w d....? Szukanie.... a mogło nie być nudno Pozdrawiam serdecznie
pwal Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Opublikowano 4 Marca 2009 Dzięki za cenne uwagi Termostat wymieni się przy okazji, a kąta wtrysku nie ruszam bo pali ładnie czy lato czy zima. Odpalał nawet przy -20 stopniach co prawda z lekkim zastanowieniem ale wszystkie cztyry świeczki były spalone
spanky Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 oprocz termostatu ktory zostal juz prze kolegow wymeiniony logi luksus ... do niczego innego sie nie dotykaj ... bo zepsujesz ...
Rekomendowane odpowiedzi