Adrian1118 Opublikowano 25 Lutego 2019 Opublikowano 25 Lutego 2019 Witam Od jakiegoś czasu czuje ten zapach i występuje tylko przez parę sekund co 20-30 minut jazdy. Czy to normalne? Auto ma przejechane 90 tysięcy mil.
Langista Opublikowano 25 Lutego 2019 Opublikowano 25 Lutego 2019 Zacznij od odgrzybiania układu, wymiany filtrów i sprawdzenia, czy w kabinowym nie ma wody.
dekiel 13 Opublikowano 25 Lutego 2019 Opublikowano 25 Lutego 2019 Spróbuj zlokalizować czy to wydobywa się z nawiewów czy nie , to ułatwi znalezienie problemu. Moim zdaniem to właśnie z nich.
Morrales Opublikowano 25 Lutego 2019 Opublikowano 25 Lutego 2019 1 godzinę temu, Adrian1118 napisał: Witam Od jakiegoś czasu czuje ten zapach i występuje tylko przez parę sekund co 20-30 minut jazdy. Czy to normalne? Auto ma przejechane 90 tysięcy mil. Cześć, kiedyś znajomy zwrócił mi uwagę na to że niektóre auta zasilane LPG jak na przykład Daewoo emitują właśnie taki "zapach" z rury wydechowej, może po prostu "zaciągasz" takie zapaszki? Jeśli robisz regularne trasy to może ktoś inny też w miarę regularnie jeździ przed tobą...
Adrian1118 Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Opublikowano 25 Lutego 2019 Zapach jest napewno z nawiewu, filtr kabinowy wymieniany miesiąc temu że zwykłego na ciemny z węglem. Ciężko mi powiedzieć czy zaciąga to od siebie czy z innych samochodów. W aucie sucho. Miałem tak kiedyś w innym aucie jak katalizator byl padnięty ale zapach był cały czas a tu tylko chwilami?
dekiel 13 Opublikowano 25 Lutego 2019 Opublikowano 25 Lutego 2019 Musisz przeprowadzić odgrzybianie klimatyzacji , odciągną środek chłodzący, wyczyszczą odgrzybią i zdezynfekują. Potem środkiem znowu napełnią i powinno pomódz.
Langista Opublikowano 25 Lutego 2019 Opublikowano 25 Lutego 2019 Ja bym zwyczajnie użył środka grzybobójczego do układu wentylacyjnego i sprawdził jak jest po tym zabiegu. Koszt mniejszy jak jazda na serwis i odgrzybianie maszyną.
Adrian1118 Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Opublikowano 26 Lutego 2019 Już wiem skąd ten zapach zgniłych jaj, nie wiem czemu wcześniej tego nie skojarzylem. Ostatnio dolalem płynu do spryskiwaczy i to on tak śmierdzi (jak by ktoś ciężkiego bąka puścił). Płyn leżał na zewnątrz z 6 miesięcy, przed dolaniem sprawdzałem zapach i był ok. Ale po zamieszaniu tego czegoś z pozostałym płynem co był w aucie dał taki zapach. Jak się tego pozbyć nie używając spryskiwaczy (idzie zwymiotowac)?
dekiel 13 Opublikowano 26 Lutego 2019 Opublikowano 26 Lutego 2019 Musiałbyś spuścić lub odessać ten płyn ze zbiorniczka. Ewentualnie załóż maskę i używaj spryskiwaczy do końca , jak masz zenony szybciej opróżnisz. P.S. Czyli jednak nie z nawiewów.
Rekomendowane odpowiedzi