Jump to content
IGNORED

[B6 TDI PD] Wyciek po wymianie pompy Vacum.

Recommended Posts

Posted

Cześć! Wymieniłem swoją pompe vacum luka na pompe bosha v200 poskręcałem z poczatku cięzko miał zapalić ale odpalił i zauważyłem że cieknie mi paliwo gdzieś spod pompy. Możliwe jest że mogłem coś źle złożyć ? Uszczelka była metalowa nowa.

Posted

powycierałeś wszystko (olej paliwo) możliwe ze gdzieś pozostały po tym zabiegu i teraz się zlewają . Powycieraj i obserwuj ;) . A to normalne że po tym niemogłeś zapalić auta , bo po prostu się zapowietrzyło ;) wg masz teraz problem z uruchomieniem auta ?? czy pali od szczała ? ;) Jak dokręcałeś srubki ? najpier mniejsze potem większe , z czuciem ? :) 

Posted

Odpaliłem pochodził z 10 minut zgasiłem, potem po 30 minutach nie mogłem go odpalić bo znowu się zapowietrzył. Wszystko wycierałem przed montażem. Widać nawet że leci paliwo po silniku jak jest odpalony.. ?

Posted

Jeszcze ciekawi mnie jedna rzecz wczesniej miałem pompę luka a teraz kupiłem bosha i różni się tymi wcięciami co zaznaczyłem na zdjęciu. 

Bosch.png

luk.png

Posted

Na przyszłość kontynuuj w istniejących wątkach:

https://a4-klub.pl/topic/229374-vaccum-pompa-tandemowa-działanie-montaż-wymiana/

Skręciłeś to odpowiednim momentem ? 

Dla 8V

•  Górne śruby mocujące momentem 20 Nm.
  •  

Dolne śruby mocujące momentem 10 Nm.

A20-0611.png

Jaki masz numer tej pompy co założyłeś ? ? ? 

Posted

Kolega pisał, że v200 czyli po mojemu ma Boscha z końcówką Q 

Posted

Jesli Q no to uszczelka dobra - metalowo-gumowa...

Posted

Dokładnie uszczelka metalowa wcześniej przy luku też miałem metalową. Oddałem do mechanika ma patrzeć bo bez garażu o tej porze to nie bardzo..

Posted

wymieniałem ostatnio ta uszczelke u siebie , wszystkie srubki dokreciłem na palce , zaczynajać od najmniejszych potem te większe  chyba to sa m6 i m8 , potem z czuciem na przemian dociagnąłem . 10 i 20 nm to jest praktycznie nic :D Uszczelke załozyłem z erlinga przez poł od orginału . A przy wymianie jej samej nawet nie musisz węży sciagać ;) 

Posted (edited)

Winna okazała się uszczelka metalowa. Założona nowa inna i nic nie leci. 

Edited by Jarek882