Jarek882 Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 Cześć! Wymieniłem swoją pompe vacum luka na pompe bosha v200 poskręcałem z poczatku cięzko miał zapalić ale odpalił i zauważyłem że cieknie mi paliwo gdzieś spod pompy. Możliwe jest że mogłem coś źle złożyć ? Uszczelka była metalowa nowa.
szalonyharry Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 powycierałeś wszystko (olej paliwo) możliwe ze gdzieś pozostały po tym zabiegu i teraz się zlewają . Powycieraj i obserwuj . A to normalne że po tym niemogłeś zapalić auta , bo po prostu się zapowietrzyło wg masz teraz problem z uruchomieniem auta ?? czy pali od szczała ? Jak dokręcałeś srubki ? najpier mniejsze potem większe , z czuciem ?
Jarek882 Posted February 28, 2019 Author Posted February 28, 2019 Odpaliłem pochodził z 10 minut zgasiłem, potem po 30 minutach nie mogłem go odpalić bo znowu się zapowietrzył. Wszystko wycierałem przed montażem. Widać nawet że leci paliwo po silniku jak jest odpalony.. ?
Jarek882 Posted February 28, 2019 Author Posted February 28, 2019 Jeszcze ciekawi mnie jedna rzecz wczesniej miałem pompę luka a teraz kupiłem bosha i różni się tymi wcięciami co zaznaczyłem na zdjęciu.
kamil-vag Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 Na przyszłość kontynuuj w istniejących wątkach: https://a4-klub.pl/topic/229374-vaccum-pompa-tandemowa-działanie-montaż-wymiana/ Skręciłeś to odpowiednim momentem ? Dla 8V Górne śruby mocujące momentem 20 Nm. Dolne śruby mocujące momentem 10 Nm. Jaki masz numer tej pompy co założyłeś ? ? ?
staniek Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 Kolega pisał, że v200 czyli po mojemu ma Boscha z końcówką Q
kamil-vag Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 Jesli Q no to uszczelka dobra - metalowo-gumowa...
Jarek882 Posted March 1, 2019 Author Posted March 1, 2019 Dokładnie uszczelka metalowa wcześniej przy luku też miałem metalową. Oddałem do mechanika ma patrzeć bo bez garażu o tej porze to nie bardzo..
szalonyharry Posted March 2, 2019 Posted March 2, 2019 wymieniałem ostatnio ta uszczelke u siebie , wszystkie srubki dokreciłem na palce , zaczynajać od najmniejszych potem te większe chyba to sa m6 i m8 , potem z czuciem na przemian dociagnąłem . 10 i 20 nm to jest praktycznie nic Uszczelke załozyłem z erlinga przez poł od orginału . A przy wymianie jej samej nawet nie musisz węży sciagać
Jarek882 Posted March 6, 2019 Author Posted March 6, 2019 (edited) Winna okazała się uszczelka metalowa. Założona nowa inna i nic nie leci. Edited March 8, 2019 by Jarek882
Recommended Posts