Lukas30 Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 A4 b6 2.0 ALT... nie odpala, ale zadnych objawów typowych dla immo czyli brak kontrolki lub typowego odpalenia na sekunde... znajomy mechanik dzwonił i potwierdza moją diagnoze przez vcds, czyli ze to immo, chociaz dziwnie mi to wygląda, każe szukac magika od takich rzeczy... jak wyglada naprawa ? Zwykły elektromechanik to ogarnie? Jakie są koszta?
greg2505 Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 na początek sprawdź kostkę immo pod kierą ,podoginaj piny i jakimś kontaktem psiknij ,możliwe że tam nie łączy
Lukas30 Opublikowano 5 Marca 2019 Autor Opublikowano 5 Marca 2019 14 minut temu, greg2505 napisał: na początek sprawdź kostkę immo pod kierą ,podoginaj piny i jakimś kontaktem psiknij ,możliwe że tam nie łączy Do czego ta kostka jest wpięta? Jest połaczona z kostką stacyjki ? Są tu zdj na forum ale bardzo nie wyrazne i to są chyba z a4 b5.... wymieniałem kostke stacyjki w passacie b5 i mniej wiecej obraz tego mam
greg2505 Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 (edytowane) nie wiem dokładnie jak jest w b5 ale pewnie podobnie ,bo w b6 jest 2pinowa kostka przy stacyjce,wypiąłem ją i pościskałem piny,bo też za którymś razem mi zapalał,teraz działa bez zarzutu już ze 2 może 3 lata Edytowane 5 Marca 2019 przez greg2505
Lukas30 Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Opublikowano 6 Marca 2019 W b6 zeby dostac sie do stacyjki trzeba kierownice sciągac?
greg2505 Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 Nie trzeba, zdejmujesz tylko obudowę,od spodu są 2 śrubki na torx , tylko są głęboko i potrzebny śrubek długi ok 8cm,rozmiar T8
Rekomendowane odpowiedzi