audiii a4 Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Chce kupić jakiś dobry ale nie drogi aparat Lustrzankę tak do 1500zł tylko nie wiem czy za te pieniądze kupie cos dobrego?? Tak myślę o tym OLYMPUS E 420 + 14-42 http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=573867454
LUCAS Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Na porządna lustrzankę 1500 to niewiele. Jeśli nie dasz rady zwiększyć budżetu to polecam Nikona. Model d60 dostaniesz z podstawowym obiektywem w granicach Twoich finansow. Mozez tez dolozyc parę groszy na d80. To nieco lepszy, bardziej zaawansowany model. Ja osobiście polecam Canona (patriotyzm od wielu lat) ale przy canonie musialbys miec wiekszy buzdet. Najwazniejsze jednak do czego bedziesz uzywał aparatu i czy planujesz zmianę szkiełek w przyszłości. W razie czego pytaj.
endriuu Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Sony Alpha A200 + obiektyw Sony DT 18-70 F3.5-5.6 na agito za niecale 1500. bardzo dobry sprzęt. Lub dołóż do A300
truckmaniac Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Ja używam podstawowego Nikosia D 40. Zamiast wydawa na droższą puchę, wolałem dokupic lepsze obiektywy i jeszcze trochę osprzętu. Jak do nauki w zupełności wystarcza.
LUCAS Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Z doświadczenia nie polecam sony... niestety duze szumy, jakosc zdjec przecietna, stabilizacja obrazu w puszkach nie jest zbyt dobra, AF niezbyt szybki i precyzyjny. O ile wiekszosc tych wad mozna przebolec, to samej jakosci zdjec i wysokich szumow juz nie bardzo.
audiii a4 Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Opublikowano 5 Marca 2009 a co powiecie o tym aparacie OLYMPUS E 420 + 14-42 moze byc ? moge go miec za 1000zł nowego , zdj. az tak duzo nie robie i dlatego nie chce wydac kupe kasy na aparat
LUCAS Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 nie znam niestety olympusow... ale tutaj masz test tego modelu http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7190 poczytaj, przemysl i zdecyduj sam
Cineksik Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Samo body to jest nic - obiektywy to jest grubsza kasa, także z 1500 zł nie poszalejesz. ... zdj. az tak duzo nie robie i dlatego nie chce wydac kupe kasy na aparat jak nie chcesz wydać kupę kasy (czytaj >1500zł) to nie kupuj lustrzanki tylko coś innego _________________________________________________ P.S. Widzę ze mieszkamy blisko siebie, jak już się zdecydujesz na coś to daj znać a ja sprawdzę za ile będę mógł to Tobie załatwić
audiii a4 Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Opublikowano 5 Marca 2009 nie znam niestety olympusow... ale tutaj masz test tego modelu http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7190 poczytaj, przemysl i zdecyduj sam dzięki
pox Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 A ja zastanawiam się nad zmianą swojego D40 na wyższy model. Obecnie do aparatu mam dwa podstawowe obiektywy, jeden 15-55mm, drugi 55-200mm. Ostatnio widziałem w EURO RTV ofertę aparatu: Nikon D80 Body + Obiektyw Tamron AF 18-200 mm XR DiII LD Aspherical IF Macro Cena to 2700zł. Zastanawia mnie tylko ten obiektyw. Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z ta firmą. Czy może toś z was ma jakieś doświadczenia?
endriuu Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 Tamron to dobra firma. Jeżeli chcemy stosunkowo tani obiektyw, to wydaje mi się, że za te same pieniądze Tamron będzie zwykle nieco lepszy od kitowego Canona, Minolty, Pentaxa czy Nikkora.
Reggi Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 Ja mam sony Alpha 300 z obiektywem 3.5-5.6/18-70 :kox:
truckmaniac Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 Tamron to dobra firma. Jeżeli chcemy stosunkowo tani obiektyw, to wydaje mi się, że za te same pieniądze Tamron będzie zwykle nieco lepszy od kitowego Canona, Minolty, Pentaxa czy Nikkora. No nie wiem. Sam faktycznie nie korzystałem, ale wśród moich znajomych "Nikonistów" nie ma dobrych opinii.Ja generalnie optuję za Nikkorem, ewentualnie Sigma.
rikardo Opublikowano 7 Marca 2009 Opublikowano 7 Marca 2009 A ja zastanawiam się nad zmianą swojego D40 na wyższy model. Obecnie do aparatu mam dwa podstawowe obiektywy, jeden 15-55mm, drugi 55-200mm. Ostatnio widziałem w EURO RTV ofertę aparatu: Nikon D80 Body + Obiektyw Tamron AF 18-200 mm XR DiII LD Aspherical IF Macro Cena to 2700zł. Zastanawia mnie tylko ten obiektyw. Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z ta firmą. Czy może toś z was ma jakieś doświadczenia? Tutaj masz linka do testów różnych obiektywów na optyczne.pl http://www.optyczne.pl/obiektywy.html.
quadysz Opublikowano 7 Marca 2009 Opublikowano 7 Marca 2009 Sam posiadam Alphe 350, i nie narzekam, ale jakbym mial jeszcze raz kupic Sony to nic ponizej Aplhy 700, Sony strasznie szumi (chyba Aplha 200 miala inny typ matrycy i tam jest chyba ok tylko z kolei mala rozdzielczosc jak dla mnie ) Sony ma kilka zalet np stabilizacje obrazu w body ale to szumienie jest fatalne, przy ISO 400 juz bardzo widac jak kupujesz aparat ze sklepu to lepiej naprawde wziasc troche gorszy model i dokupic dobry obiektyw przynajmniej jeden, ja od razu odstawilem do szafy podstawowy obiektyw sony 3,5-5,6/18-70 bo to wielki syf... www.dpreview.com - testy aparatow obiektywow etc naprawde dobra strona tylko nie wszystkie modele sa greets
Reggi Opublikowano 7 Marca 2009 Opublikowano 7 Marca 2009 quadysz A 350 troszke z pupy model Co do obiektywu to czego sie spodziwac po zestawie kiowym ..dla poczatkujacego szamacza buły styknie
quadysz Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 ee tam, ja bylem poczatkujacy (zreszta niewiele sie zmienilo ) jak go (350) kupilem i obiektyw kitowy jest shitowy a co do alphy... nie kupilbym jej drugi raz, ale miala swoje zalety jak ja kupowalem...
kepasa Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 ja mam nikona d80.. miłe fotki robi... mam smaki na d90, tylko najpierw musiałbym sprzedać d80 może pohandlujemy.... ma jeszcze blisko półtora roku gwarancji...
tycobb Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 ja osobiście posiadam d40x i jestem baardzo zadowolony choć z mila chęcią bym go już zamienił na d60/d80 Sony'ego...nie polecam bawiłem się tym nie mam najlepszego zdania. Obudowa plastykowa nic powalającego na kolana a jakość zdjęć...coż zależy co kto lubi.
dawkol-d1 Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 tycobb d80 też ma plastikową obudowę :gwizdanie: Mam a200 i jakoś na obudowę i kiepską jakość zdjęć nie mogę narzekać
Rekomendowane odpowiedzi