Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Nieszczelny wąż turbo, wyłączająca się turbina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cieknie mi wąż od turbiny na łączeniu. Jak go wyciągnąć, on jest wciskany czy jak? Z tego co sprawdzałem tam jest uszczelka, wymieniać całość czy próbować uszczelnić? 

Dodatkowo raz na jakiś czas turbo wchodzi w tryb awaryjny i muszę na nowo odpalać auto. Myślę że to brudne łopatki, miałem podobny problem 1,5 roku temu i po przegonieniu go 1000km na autostadzie problem znikł. Może jednak coś ta nieszczelność ma z tym wspólnego? 

IMG_20190225_164347.jpgIMG_20190225_164434.jpg

Opublikowano

Tam masz szybkozlaczke wyciągnij taka metalowa zawleczke i wyciągnij go w dół. Sprawdź ten oring i spróbuj go wymienić na nowy i obserwuj dalej co będzie 

Opublikowano
  • Autor

tak teraz patrze na zdjęcie, robiłem szybko bo było późno, i nie wiem czy na zdjęciu nie widać uszczelki, może wąż jedną stroną puszcza. Muszę się przyjrzeć.

Dam znać 

Opublikowano

Podstawowe pytanie to czy wchodzi w awaryjny z prze czy z niedoładowania... jak masz gdzie sprawdź błędy. 

Jak przeładowuje - zmienna geometria

Jak niedoładowujące - może być ten wąż...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Widziałem u kolegi nieszczelność wielkości wkładu od długopisa w róże i ci powiem że słabo masz uwalany ten wąż na to że jest tam olej w dolocie i miało by dmuchać na tyle powietrza by niedoładować i wsiąść na tryb awaryjny. Jeśli piszesz że już wcześniej miałeś problem który sam się rozwiązał po przegonieniu to ja bym to obstawiał . Wtedy mogłeś wypalić nagar z ropy ale pewnie nagromadził się teraz z oleju którego już raczej tak nie wypalisz i ci się geometria zacina. Ale to tylko moje przypuszczenia ? vnc tak to się chyba nazywa ( nie wiem, nie pamiętam już) zacina ci się jak turbo ma ładować i później zamiast otworzyć przelot spalin to nadal są one kierowane na wirnik i turbo przeładuje